Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει;

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

2 Σεπτεμβρίου, 2022

Επιγενετικό τεστ και μέτρηση του οξειδωτικού στρες: Ο ρόλος τους στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών

Η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη εξειδικευμένη ιατρός καρδιολόγος που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική στην Ελλάδα, μας εξηγεί τον ρόλο καινοτόμων τεχνικών στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

– Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει;

Τα μαλλιά είναι ένας καταπληκτικός σχεδόν άφθαρτος βιο-δείκτης, που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες, σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. Τα δείγματα των μαλλιών μας (λίγες τρίχες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών, κ.α.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα «σκαναρίσματος» όλου του ανθρώπινου οργανισμού μέσα από μια τρίχα, χάρη στο τεστ επιγενετικής. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, όχι μόνο να «διαβαστούν» με εξειδικευμένες διαδικασίες όλοι οι βιοδείκτες, αλλά και να καταγραφεί το ιστορικό μας σε ένα πολυσέλιδο πλάνο που περιέχει πληροφορίες, οδηγίες ευεξίας, αλλά και σωστού τρόπου διαβίωσης, καθώς και ειδική διατροφή 90 ημερών για πρόληψη χρόνιων ασθενειών, για καλύτερη εντερική λειτουργία και λαμπερή επιδερμίδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δίνεται η εικόνα του ανοσοποιητικού συστήματος, που είναι σημαντικό για την προστασία έναντι του κορωνοϊού και μετά τη νόσηση από κορωνοϊό, με συστάσεις διατροφής για την ενίσχυσή του. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και το πλάνο, δημιουργείται μια εξατομικευμένη αγωγή μικροθρεπτικών συστατικών τόσο προσωπική, όσο είναι και το δακτυλικό μας αποτύπωμα!

– Πώς μπορούμε να προλάβουμε σοβαρές ασθένειες με ειδικά τεστ;

Στην πραγματικότητα μπορούμε να προλάβουμε τα πάντα, δεδομένου ότι πολλά που αφορούν στην υγεία μας εξαρτώνται από τον βαθμό οξείδωσης του οργανισμού μας και τους τρόπους αντι-οξείδωσής του!

Η οξείδωση του οργανισμού προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες που προσβάλλουν τα κύτταρά μας, προκαλώντας οξειδωτικό στρες, δηλαδή γήρανση των κυττάρων και επομένως των ιστών. Μία σταγόνα αίματος αρκεί για να μετρήσουμε το οξειδωτικό στρες και τις αποθήκες σε αντιοξειδωτικά του οργανισμού.

Ειδικά τα άτομα που είναι καπνιστές, παχύσαρκοι, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, αθλητές, γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή όσες υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες, άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ, πρέπει να υποβάλλονται σε μέτρηση οξειδωτικού στρες. Ακόμη, άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, έμφραγμα, εγκεφαλικό, ανεύρυσμα αορτής, με κληρονομικότητα για στεφανιαία νόσο, αυξημένη χοληστερόλη, ασθενείς με καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδα, αλλεργίες, Parkinson, Alzheimer, παθήσεις πνευμόνων, υπογονιμότητα, κ.α.

– Τι ακριβώς συμβαίνει όταν έχουμε αυξημένο οξειδωτικό στρες;

Η κυτταρική βλάβη ξεκινά στο επίπεδο της μεμβράνης, προκαλώντας αλλοιώσεις στον μηχανισμό μεταφοράς των στοιχείων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος των κυττάρων. Η βλάβη που προκαλεί το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα και τους ιστούς εκδηλώνει στη συνέχεια, γήρανση των ζωτικών οργάνων του ανθρώπου.

Ακόμη, οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου προκαλούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης-LDL στο τοίχωμα της αρτηρίας, με συνέπεια τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας, τη στένωση των αρτηριών και την πρόκληση εμφράγματος και εγκεφαλικού. Ειδικά σε νέους, προκαλεί τη ρήξη των «ευάλωτων» αθηρωματικών πλακών σε ήπιες στενώσεις των αγγείων (50%), με κύρια επιπλοκή το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή.

Το test οξείδωσης και αντι-οξείδωσης επιτρέπει μέσα σε λίγα λεπτά τη μέτρηση της τιμής των ελεύθερων ριζών στο τριχοειδικό αίμα και τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του ασθενούς.

Μάλιστα, με την κατάλληλη καθοδήγηση με εξειδικευμένο προσωπικό και την ειδική αντιοξειδωτική διατροφή, όχι μόνο αντι-οξειδώνεται ο οργανισμός, αλλά επιτυγχάνεται η πρόληψη σοβαρών ασθενειών, η ευεξία και η υγιής επιδερμίδα!

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

NANOTOUCHE Τεχνολογίες αιχμής στην υπηρεσία της Αντιγήρανσης - Μια νέα πρωτοποριακή φόρμουλα τίθεται στην υπηρεσία της ομορφιάς και δίνει νέα διάσταση στα καλλυντικά προϊόντα. Πρόκειται για τις αντιοξειδωτικές κρέμες προσώπου NANOTOUCHE AGELESS και NANOTOUCHE REJUVENATING RADIANCE, που σε αντίθεση με τις άλλες κρέμες και μέσω της πρωτοποριακής VKL φόρμουλας που περιέχουν, επιτυγχάνουν βέλτιστη διείσδυση των αντιοξειδωτικών στο δέρμα. Εφευρέτρια της φόρμουλας είναι η […]
MyDoctors epigenetiko test Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει; - Επιγενετικό τεστ και μέτρηση του οξειδωτικού στρες: Ο ρόλος τους στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών Η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη εξειδικευμένη ιατρός καρδιολόγος που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική στην Ελλάδα, μας εξηγεί τον ρόλο καινοτόμων τεχνικών στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. – Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει; Τα μαλλιά […]