Εμφυτεύματα. Κάνε αυτές τις 7 ερωτήσεις πριν τα βάλεις

ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

10 Νοεμβρίου, 2022

Μύθοι και αλήθειες για τα Εμφυτεύματα Δοντιών

Σου λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος. Ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων μεταξύ 40 και 65 ετών έχει τουλάχιστον ένα δόντι που πρέπει να αντικατασταθεί. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο αποτελεσματική λύση αποκατάστασης δοντιών με φυσική εμφάνιση.

Αλλά πριν έρθεις και ζητήσεις εμφυτεύματα, ξέρεις αν όντως σου χρειάζονται; Τι πρέπει να ρωτήσεις γι’ αυτά;

Πριν λοιπόν ξεκινήσεις τη θεραπεία, καλό είναι να κατανοήσεις τις επιλογές σου, εάν τα εμφυτεύματα είναι η κατάλληλη λύση για εσένα και τι να περιμένεις.

  1. Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα είναι ο σύγχρονος τρόπος αποκατάστασης των χαμένων δοντιών. Τα εμφυτεύματα μιμούνται τη δομή του δοντιού αλλά και τη φυσική τους εμφάνιση, επαναφέροντας τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

  1. Είναι τα εμφυτεύματα ασφαλή;

Τα εμφυτεύματα έχουν καλά τεκμηριωμένη ιστορία επιτυχίας!

Κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο, ένα υλικό απολύτως βιοσυμβατό με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Τοποθετούνται στο κόκκαλο της γνάθου το οποίο «γεμίζει» με τον καιρό και έτσι προκύπτει η οστεοενσωμάτωση, που όσο καλύτερη είναι, τόσο εξασφαλίζεται η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων.

Αν και οι αλλεργίες στο τιτάνιο είναι σπάνιες, εάν έχεις αλλεργία ή ευαισθησία, θα σου προτείνουμε την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή, όπως για παράδειγμα εμφυτεύματα ζιρκονίου, χωρίς μέταλλα.

  1. Γιατί να επιλέξω τα εμφυτεύματα ως θεραπεία;

Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι πολλά:

  • Μιμούνται τα φυσικά δόντια

Τα εμφυτεύματα έχουν την ίδια αρχιτεκτονική με τα φυσικά δόντια. Κανείς δεν θα αντιληφθεί αν το χαμόγελό σου αποτελείται από εμφυτεύματα ή αποκλειστικά από φυσικά δόντια!

  • Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Καμία άλλη μορφή αποκατάστασης δοντιών δεν έχει αντίστοιχη όψη ή λειτουργία! Μπορείς να συμπεριφέρεσαι, να τρως και να χαμογελάς με ευκολία και αυτοπεποίθηση, ξεχνώντας ότι δεν είναι φυσικά τα δόντια σου.

  • Αποτρέπουν τη συρρίκνωση της γνάθου

Τα εμφυτεύματα «διεγείρουν» το οστό της γνάθου και βοηθούν στην πρόληψη της συρρίκνωσης των οστών και χαλάρωσης του προσώπου, κάτι που παρατηρείται όταν λείπουν τα δόντια σου.

  1. Ποια είναι τα μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

Τα εμφυτεύματα είναι εξαιρετικά, ωστόσο ο χρόνος αποκατάστασης και οστεοενσωμάτωσης δεν είναι ταχύς. Αν και η διαδικασία στη Smile Design Ltd είναι ταχύτατη, μέσα σε 15’ με τοπική αναισθησία, χωρίς πόνο, χωρίς πρήξιμο έχεις τελειώσει με την  επέμβαση, η επούλωση και η θεραπεία χρειάζονται χρόνο.

Τα εμφυτεύματα επίσης, κοστίζουν περισσότερο από άλλες μορφές αντικατάστασης δοντιών, αλλά διαρκούν αρκετά χρόνια!

  1. Τι γίνεται αν απορρίψω τα εμφυτεύματα;

Είναι σπάνιο να απορρίψει κάποιος τα εμφυτεύματα επειδή το τιτάνιο είναι βιοσυμβατό και το οστό της γνάθου συγχωνεύεται εύκολα με αυτό. Εάν ακολουθείς πιστά τα βήματα, είσαι επιμελής στη στοματική σου υγιεινή και τηρείς τα επόμενα ραντεβού σου στο πολυοδοντιατρείο μας, τα εμφυτεύματα δεν θα τα απορρίψεις.

Εξάλλου, στη Smile Design χρησιμοποιούμε αποκλειστικά επώνυμα εμφυτεύματα, όπως Straumann, 3I, Miss και σου δίνουμε στο τέλος της επέμβασης πιστοποιητικό εγγύησης – γνησιότητας.

  1. Να επιλέξω με βάση την τιμή των εμφυτευμάτων;

Η επιλογή για το τι θα βάλεις στο στόμα σου είναι καθαρά δική σου!

Ωστόσο, στις θεραπείες που είναι ιατρικές και αφορούν όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά πολύ περισσότερο την υγεία σου, επηρεάζοντας τον τρόπο μάσησης, ομιλίας και λειτουργίας σου καλό θα ήταν ο γνώμονας να μην είναι μόνο η τιμή.

Εμφυτεύματα που δεν γνωρίζουμε την εταιρεία κατασκευής τους δεν επισκευάζονται. Εμφυτεύματα χωρίς πιστοποιητικό «barcode» είναι αμφιβόλου προέλευσης. Τα certificate πρέπει να συνοδεύουν τόσο το χειρουργικό εμφύτευμα όσο και το προσθετικό εμφύτευμα.

«Οι μεγάλες αποκλίσεις στα κόστη των εμφυτευμάτων εγκυμονούν κινδύνους»

Σκέψου, πως η όλη διαδικασία χρειάζεται περίπου ένα εξάμηνο. Τόσος κόπος, χρόνος, χρήματα και υπομονή να πάνε χαμένα για να καταλήξεις τελικά με προβλήματα, χωρίς δόντια ή εν τέλει να πληρώνεις τα «ακριβά» που δεν διάλεξες στην αρχή, ακούγεται σαν το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!».

Μην «πληρώνοντας το τίμημα» διπλά, δεν ακούγεται συνετό ή ευχάριστο.

  1. Τι να περιμένω πριν από την επέμβαση εμφυτεύματος;

Το σχέδιο θεραπείας στη Smile Design είναι εξατομικευμένο και καθορίζεται βάσει του ιατρικού ιστορικού και των αναγκών κάθε ασθενή.

Έτσι λοιπόν μετά το ραντεβού σου στο πολυοδοντιατρείο θα ξέρεις τι να περιμένεις τους μήνες και τις εβδομάδες πριν από την επέμβαση.

Ενδεικτικά:

Εάν έχεις λίγο όγκο οστού και χρειάζεσαι μόσχευμα, θα ολοκληρωθεί πρώτα η ανάπλαση οστού και μετά θα ακολουθήσει η επέμβαση για την προσθήκη εμφυτεύματος. Ο τύπος, η ποσότητα και η έκταση του μοσχεύματος οστού θα καθορίσει και τον χρόνο επούλωσης, που συνήθως κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις μήνες.

Εάν καπνίζεις, για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα συστήνεται να σταματήσεις το κάπνισμα κάποιες εβδομάδες πριν από την επέμβαση.

Όσον αφορά τη διατροφή ή την πιθανή λήψη αντιβιοτικών, ο Π. Καρποδίνης θα σε ενημερώσει ώστε να προετοιμαστείς ανάλογα.

Κάλεσε μας, κλείσε ένα δωρεάν ραντεβού διάγνωσης και μάθε όλα όσα χρειάζεσαι. Όλες οι πληροφορίες θα είναι εξατομικευμένες, αποκλειστικά για την δική σου περίπτωση.

Από τον Χειρουργό Οδοντίατρο Παναγιώτη Καρποδίνη, www.smiledesignltd.gr

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Karpodinis 3 shutterstock 583030321 Τα μυστικά της Οδοντιατρικής που ίσως σε κάνουν να ξανασκεφτείς τα fillers υαλουρονικού - Εάν σκέφτεσαι να κάνεις ενέσιμα με υαλουρονικό στο πρόσωπο, μία επίσκεψη στον οδοντίατρο πριν, μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Στην Αμερική η Οδοντιατρική είναι θεραπεία πρώτης γραμμής και οι ενδιαφερόμενοι για επεμβάσεις στο πρόσωπο απευθύνονται πρώτα στον Οδοντίατρό τους και μετά στον Πλαστικό Χειρουργό. Πώς είναι δυνατόν όμως, τα δόντια να συμβάλλουν στον […]
MyDoctors Karpod shutterstock 679180162 1 Πώς και πότε οι ρίζες των δοντιών, προσβάλλονται από τερηδόνα - Ένα οδοντιατρικό πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται όλο και εντονότερα τα τελευταία χρόνια είναι η τερηδόνα στο αυχενικό τριτημόριο της ρίζας των δοντιών. Κλινικά, παρουσιάζεται μετά το 30 έτος της ηλικίας των ασθενών και κορυφώνονται ηλικιακά οι βλάβες στην ηλικία των 50-60 ετών. Πρόκειται για καφέ, μαύρες ή κίτρινες βλάβες στην ένωση δοντιού – ούλου, οι […]
MyDoctors shutterstock 1389890039 1 Η βιολογία του χρώματος των δοντιών - Η βιολογία του χρώματος των δοντιών είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται γενετικά η απόχρωση των δοντιών μας και φυσικά επηρεάζεται άμεσα από ενδογενείς και εξωγενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι εξωγενείς χρώσεις αφαιρούνται από τον οδοντίατρο στον εξαμηνιαίο καθαρισμό – αποτρύγωση. Το μέγεθος της χρώσης εξαρτάται αμιγώς από το επίπεδο προσωπικής φροντίδας στο σπίτι, τον […]
MyDoctors shutterstock 1515575504 1 Τι είναι καλύτερο, τα σιδεράκια ή οι διάφανοι νάρθηκες; - Η απόφαση είναι δύσκολη αν θέλεις να ισιώσεις τα δόντια σου με τον καλύτερο τρόπο. Τα σιδεράκια είναι καλύτερα για περιστατικά με πολύ στραβά δόντια, ενώ οι διάφανοι νάρθηκες είναι καταλληλότερα για όσους δεν έχουν πολύ στραβά δόντια. Πώς θα επιλέξεις την καλύτερη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας; Για αρχή δεν θα την επιλέξεις εσύ αλλά ο […]
MyDoctors Karpodinis shutterstock 151189646 Αισθητική οδοντιατρική: Όψεις bonding ή πορσελάνης; - Όλοι οι ασθενείς επιθυμούν ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο! Στην Αισθητική Οδοντιατρική δύο από τις συνηθέστερες παρεμβάσεις είναι οι αποκαταστάσεις με Όψεις Πορσελάνης και Όψεις Ρητίνης. Ο Χειρουργός Οδοντίατρος, Παναγιώτης Καρποδίνης μας μιλάει για τα δυο βασικά υλικά αισθητικών αποκαταστάσεων, ενώ μας τονίζει πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές στην επιτυχία ενός χαμόγελου, κακά ή καλά […]
MyDoctors shutterstock 1323343850 1 Ουλικό Χαμόγελο και Αισθητικά Προβλήματα των Ούλων - Τα αισθητικά προβλήματα των ούλων είναι: Υπερβολική έκθεση μαλακών ιστών – ούλων. Ανώμαλο ουλικό περίγραμμα. Ανεπάρκεια μεσοδόντιας θηλής. Μελάχρωση ούλων. Ανεπάρκεια κερατινοποιημένων ιστών. Το χαμόγελο χωρίζεται στη λευκή αισθητική με πρωταγωνιστές τα δόντια και την ροζ αισθητική με συμμετοχή των ούλων. Ο ρόλος των περιοδοντικών ιστών “ούλα” στην αισθητική του χαμόγελου εξαρτάται από τη γραμμή […]
MyDoctors shutterstock 776838916 Εμφυτεύματα. Κάνε αυτές τις 7 ερωτήσεις πριν τα βάλεις - Μύθοι και αλήθειες για τα Εμφυτεύματα Δοντιών Σου λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος. Ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων μεταξύ 40 και 65 ετών έχει τουλάχιστον ένα δόντι που πρέπει να αντικατασταθεί. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο αποτελεσματική λύση αποκατάστασης δοντιών με φυσική εμφάνιση. Αλλά πριν έρθεις και ζητήσεις εμφυτεύματα, ξέρεις […]