Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

ΚΟΥΤΡΟΛΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6 Μαΐου, 2022

Για ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα!

Σύμφωνα µε ένα παλιό ρητό «τα µάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής µας» τα οποία αποκαλύπτουν τα βαθύτερα αισθήματά µας. Στα µάτια φαίνεται η χαρά µας. Στα µάτια η πίκρα και ο πόνος. Στα µάτια η αγάπη, ο έρωτας, η νιότη. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτά παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και γήρατος; Πώς αναστρέφει το αποτέλεσμα η βλεφαροπλαστική;

Για όλη τη διαδικασία μας μιλάει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Κωνσταντίνος Κουτρολίκος.

– Πού οφείλεται η καταπόνηση της περιοχής των ματιών, γιατρέ;

Υπολογίζεται ότι τα βλέφαρα ανεβοκατεβαίνουν 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα. Είναι λοιπόν κατανοητή η καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά η ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου. Τα µάτια µας κινούνται διαρκώς. Κάποιες από αυτές τις κινήσεις βρίσκονται υπό τον συνειδητό µας έλεγχο, ενώ άλλες συμβαίνουν υποσυνείδητα. Όταν διαβάζουμε, παραδείγματος χάρη, εστιάζουμε το βλέµµα σε µία λέξη και µετά στην επόμενη, εκτελώντας µία σειρά από ταχύτατες οφθαλμικές κινήσεις που ονομάζονται «Σακκαδικές». Όταν µπαίνουµε σε ένα δωμάτιο κάνουμε μεγαλύτερες σακκαδικές κινήσεις, καθώς αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς υπάρχει στον χώρο. Πέραν των σακκαδικών κινήσεων, υπάρχουν οι µικρές, ακούσιες κινήσεις που κάνουμε καθώς περπατάμε, προκειμένου να εξισορροπήσουμε την κίνηση του κεφαλιού και να σταθεροποιήσουμε τη θέα του κόσμου. Επιπλέον, το στρες, ο ήλιος, ο άνεμος, η κατανάλωση αλατιού, οι πολλές ώρες εργασίας, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών καταπονούν περισσότερο την ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η συνεχόμενη καταπόνηση επιβαρύνει την περιοφθαλµική περιοχή, που είναι η πρώτη που παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και γήρατος στο πρόσωπό µας. Σταδιακά οι βλάβες γίνονται µόνιµες και η τελική και οριστική λύση προσφέρεται µόνο µέσω της βλεφαροπλαστικής.

– Γιατί η Βλεφαροπλαστική είναι τόσο δημοφιλής;

Συμβάλλει στη συνολική νεανικότητα της εικόνας του προσώπου, συγκαταλέγεται στα “ελαφρά” χειρουργεία µε ταχεία ανάρρωση και χαρακτηρίζεται ως ανώδυνη διαδικασία, τόσο διεγχειρητικά όσο και µετεγχειρητικά, µε άμεσα αποτελέσματα.

– Πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Ο πλαστικός χειρουργός απομακρύνει το χαλαρό δέρμα στο άνω βλέφαρο και την περίσσεια λίπους στο κάτω βλέφαρο, που δημιουργεί και τις αντιαισθητικές σακούλες για να ξαναζωντανέψει το χαμένο νεανικό βλέµµα. Η όλη διαδικασία γίνεται είτε µόνο µε τοπική αναισθησία είτε µε συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και µέθης και διαρκεί 30 µε 40 λεπτά για κάθε µάτι.

Μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετούμε ειδικά επιθέματα κρυογέλης πάνω από τα µάτια, τα οποία παρέχουν µια άμεση αίσθηση δροσιάς. Ταυτόχρονα η θερμότητα του σώματος µας σε συνδυασμό µε το παγωμένο επίθεμα, ενεργοποιούν την τοπική µικροκυκλοφορία του δέρματος, ενεργοποιώντας μηχανισμούς ενυδάτωσης και αποφυγής οιδήματος στην περιοχή. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, οι ρυτίδες γύρω από τα µάτια εξαφανίζονται, τα µάτια φαίνονται ξεκούραστα και νεανικά!

– Ποιος είναι υποψήφιος για βλεφαροπλαστική;

Όταν κάποιος φαίνεται ταλαιπωρημένος, ακόμα και όταν δεν είναι. Όταν υπάρχει δυσκολία στην τοποθέτηση του make up στα άνω βλέφαρα. Όταν υπάρχει δυσκολία να δει καλά, λόγω της μεγάλης περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο και όταν υπάρχουν σακούλες στα µάτια που τον κάνουν να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από ότι πραγματικά είναι. Εάν εντοπίζεται ένα από τα παραπάνω στο πρόσωπο, τότε είναι υποψήφιος/α για βλεφαροπλαστική!!!

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Βλεφαροπλαστική Βλεφαροπλαστική - Για ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα! Σύμφωνα µε ένα παλιό ρητό «τα µάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής µας» τα οποία αποκαλύπτουν τα βαθύτερα αισθήματά µας. Στα µάτια φαίνεται η χαρά µας. Στα µάτια η πίκρα και ο πόνος. Στα µάτια η αγάπη, ο έρωτας, η νιότη. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτά παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και […]