stithos.jpg

Αυξητική μαστού: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

16 Μαΐου, 2014

Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Για όλες τις λεπτομέρειες που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην επέμβαση αυτή μας μίλησε ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Σπύρος Γεωργόπουλος.

Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Μπορείτε να επιλέξετε την αυξητική μαστού επειδή αισθάνεστε ότι το στήθος σας είναι πάρα πολύ μικρό. Μερικές γυναίκες θεωρούν ότι τα στήθη τους είναι πολύ μικρά μετά από απώλεια βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη. Μπορεί όμως να θέλετε να προβείτε στην αυξητική μαστού για να διορθώσετε την εκ γενετής διαφορά στο μέγεθος μεταξύ των δύο μαστών σας, καθώς και μετά από ογκεκτομή ή άλλες συνθήκες που μπορεί να έχουν επηρεάσει το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας.

Ποιοι είναι οι τρόποι εισαγωγής του ενθέματος;
Οι τρόποι εισαγωγής του ενθέματος είναι τρεις. Μπορεί να είναι στην πτυχή κάτω από το στήθος  (υπομάστια), γύρω από τη θηλή (περιθηλαία) ή από τη μασχάλη.

  • Αν η εισαγωγή του ενθέματος γίνει από τη μασχάλη στο στήθος δεν θα μείνει κανένα σημάδι, αλλά μπορεί, αν μείνει σημάδι στη μασχάλη σε κάποιες γυναίκες ίσως να είναι εμφανές.
  • Τώρα, γύρω από τη θηλή είναι κατάλληλη σε μεγάλες θηλές, ειδικά όταν θέλουμε να τις μικρύνουμε.
  • Και τέλος υπομάστια, η θέση αυτή στο κατώτερο όριο του μαστού αφήνει το μικρότερο σημάδι και πρακτικά δεν φαίνεται μετά το χειρουργείο, αφού καλύπτεται από το νέο στήθος.

 

Ποιοι είναι οι τρόποι τοποθέτησης του ενθέματος;
Το ένθεμα τοποθετείται συνήθως κάτω από τον μαζικό αδένα, το λεγόμενο Subglandural όπου το ένθεμα τοποθετείται ανάμεσα στον αδένα και το μείζονα θωρακικό μυ. Στην πάνω του επιφάνεια, το ένθεμα εφάπτεται με τον αδένα και στην κάτω του επιφάνεια με το μυ.
Έπειτα έχουμε τη μέθοδο Subfacial όπου τοποθετούμε το ένθεμα κάτω από το μαζικό αδένα αλλά πάνω από το θωρακικό μυ, δηλαδή ανορθώνουμε την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός και δημιουργούμε μια θήκη όπου τοποθετούμε το ένθεμα.
Και τέλος, κάτω από τον μαζικό αδένα, την περιτονία και τον μυ, η μέθοδος Submuscular-Dualplane, όπου η τεχνική διπλού επιπέδου συνδυάζει την υπό του μυός τεχνική (submuscular) και με την υποπεριτονιακή τεχνική (Subfacsial) έτσι ώστε το ένθεμα σιλικόνης να μπαίνει κάτω από τον μυ και κάτω από την περιτονία του μυός.

Επιστροφή στο σπίτι, τι κάνουμε;
Θα δοθούν παυσίπονα για την ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης κατά την έξοδο από το νοσοκομείο θα πρέπει κάποιος να είναι μαζί σας για να σας γυρίσει σπίτι. Πρέπει να ξέρετε ότι η γενική αναισθησία επηρεάζει προσωρινά την ικανότητα οδηγησης  και χειρισμού μηχανημάτων. Όσο αναφορά για τα ράμματα, αφαιρούνται συνήθως μετά απο δύο βδομάδες.

Επιστροφή στη κανονική ζωή… Πότε;
Μπορεί να χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για την επιστροφή στην εργασία, ανάλογα φυσικά με το είδος της. Δεν πρέπει να σηκώνονται βαριά αντικείμενα και δεν πρέπει να σηκώνονται ψηλά τα χέρια ή να γίνονται ασκήσεις που επικεντρώνονται στο στήθος για περίπου ένα μήνα. Εάν έχει τοποθετηθεί ένθεμα κάτω από τον θωρακικό μυ, μπορεί να χρειαστεί να μειωθούν οι δραστηριότητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Μετά την επέμβαση το στήθος θα είναι σκληρό και οιδηματώδες. Οι μώλωπες και ο πόνος μπορεί να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες. Το σημάδι θα γίνει ροζ μετά από περίπου τρεις μήνες και στη συνέχεια θα μετατραπεί σε λευκό.

Με τον θηλασμό υπάρχει πρόβλημα;
Κανένα απολύτως. Οι γυναίκες με ενθέματα στήθους μπορούν κανονικά να θηλάσουν, δεν επηρεάζεται η παραγωγή γάλακτος και δεν εμποδίζεται η πορεία του προς την θηλή.

Θα πρέπει να προσέχουν κάτι άλλο;
Τα ενθέματα στήθους μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα μιας μαστογραφίας. Αν πρόκειται για τέτοια εξέταση, θα πρέπει να ενημερωθεί ο ακτινολόγος ότι υπάρχουν ενθέματα ώστε να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

geoplasty_pdo_lifting_threads.jpg Λιφτινγκ Προσώπου με νήματα Icon BioMed – DreamUp - Νικήστε το χρόνο σωστά και φυσικά. Νέο Lifting με DreamUp νήματα από την Icon BioMed, σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς χειρουργείο τώρα! Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου & σώματος που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας. Lifting με νήματα PDO Το lifting […]
Αποκατάσταση Μαστού - Η αποκατάσταση μαστού αφορά γυναίκες που έχουν αφαιρέσει το σύνολο ή μέρος του μαστού κατά τη διάρκεια μαστεκτομής. Αυτή η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά τον μαστό έτσι ώστε να έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και σχήμα με αυτό που είχε πριν. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, η θηλή και η θηλαία άλω μπορούν επίσης να προστεθούν. […]
nimata.png Λίφτινγκ προσώπου με νήματα Icon BioMed – DreamUp - Νικήστε το χρόνο σωστά και φυσικά. Νέο Lifting με DreamUp νήματα από την Icon BioMed, σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς χειρουργείο τώρα! Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου & σώματος που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας. Lifting με νήματα PDO Το lifting […]
stithos.jpg Αυξητική μαστού: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε - Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Για όλες τις λεπτομέρειες που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην επέμβαση αυτή μας μίλησε ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Σπύρος Γεωργόπουλος. Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Μπορείτε να επιλέξετε την αυξητική μαστού επειδή αισθάνεστε ότι το στήθος σας είναι […]