Κι όμως! Το ποσοστό των αντρών που θεωρούν ταμπού μια περιποίηση αποτρίχωσης είναι ακόμα μεγάλο. Και ενώ εκείνοι νομίζουν ότι μια σωστά ενυδατωμένη και αποτριχωμένη πλάτη πχ θα περιορίσει τον ανδρισμό τους (!), η ιστορία έρχεται να μας αποδείξει ακριβώς το αντίθετο!
Υπάρχουν στοιχεία πώς οι άντρες ξύριζαν το πρόσωπο τους έως και 2000 χρόνια πριν, με την χρήση ακονισμένης πέτρας και κοχυλιών για να απομακρύνουν τρίβοντας τις ανεπιθύμητες τρίχες.
- Οι Σουμέριοι απομάκρυναν τα μαλλιά με τσιμπιδάκια.
- Οι αρχαίοι Άραβες χρησιμοποιούσαν νήματα.
- Οι Αιγύπτιοι έκαναν το ίδιο, μερικοί με μπρούτζινα ξυράφια που τα έπαιρναν και στους τάφους τους, κάποιοι με ζάχαρη και άλλοι με μέλι μελισσών.
- Οι Έλληνες θεωρούσαν ότι κάθε τι απαλό, είναι και πολιτισμένο οπότε έκαναν αποτρίχωση.
- Οι Ρωμαίοι άντρες ξύριζαν το πρόσωπο τους. Λέγεται πως ο αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας έβγαζε τις τρίχες του προσώπου του με τσιμπιδάκια.
Μεταξύ των αρχαίων αιγυπτίων, ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ήταν σύμβολο status. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Αιγύπτιοι που ήταν ξυρισμένοι πάντα, μετά από κάποιο θάνατο άφηναν τα μαλλιά τους και τα γένια τους να μεγαλώσουν.
Στο Πακιστάν , στην πεδιάδα του ποταμού Indus, η υγιεινή ήταν θρησκευτικά αναγκαία για τους αρχαίους Ινδούς. Ο θώρακας και οι τρίχες της ήβης ξυρίζονταν ενώ το πηγούνι και το κάτω χείλος ξυρίζονταν κάθε 4η ημέρα
Στους ρωμαϊκούς χρόνους το πρώτο ξύρισμα ενός νέου θεωρούταν άφιξη του αντρισμού και της ενηλικίωσης και προσφερόταν σαν τάμα στον αγαπημένο τους Θεό.
Οι αγγλοσάξονες χρησιμοποιούσαν τσιμπιδάκι για να βγάζουν τις τρίχες από τα φρύδια και άλλα σημεία του σώματος. Τον 15ο αιώνα ήταν στην μόδα να έχουν βγαλμένα φρύδια και ξυρισμένα έως ψηλά το μέτωπο.
Απο την Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο Μαγδαληνή Βόγκα