Invisalign

Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

10 Μαΐου, 2023

Πλέον, η ορθοδοντική θεραπεία ευθυγράμμισης των δοντιών έχει καταστεί πιο ανώδυνη, διακριτική και προβλέψιμη από ποτέ άλλοτε. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, η αόρατη ορθοδοντική θεραπεία Invisalign διορθώνει ορθοδοντικά ζητήματα διακριτικά και με απόλυτη ακρίβεια.

H Ειδικός Ορθοδοντικός Παίδων και Ενηλίκων Δρ Αγγελική Νικολοπούλου μας παρουσιάζει τη μέθοδο, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία Invisalign και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Περιλαμβάνει μια σειρά από πλήρως εξατομικευμένους, αόρατους, αφαιρούμενους νάρθηκες ευθυγράμμισης που ωθούν τα δόντια σταδιακά και με ασφάλεια στη σωστή θέση. Οι αόρατοι νάρθηκες αυτοί κατασκευάζονται από τη λήψη ψηφιακών μέτρων υψηλής ακριβείας και ο ασθενής γνωρίζει από την αρχή της θεραπείας την τελική εικόνα των δοντιών του. Οι νάρθηκες αντικαθίστανται τακτικά για την προώθηση της ορθής διαδικασίας ευθυγράμμισης των δοντιών. Με τη μέθοδο αυτή όλοι οι ασθενείς – ανεξαρτήτως ηλικίας – μπορούν να αποκτήσουν ένα εντυπωσιακό νέο χαμόγελο.

Ποια είναι η διαδικασία;

Στο πρώτο στάδιο και μόλις διαπιστωθεί ότι ο ασθενής είναι ο κατάλληλος υποψήφιος λαμβάνονται 5 ενδοστοματικές και 3 εξωστοματικές φωτογραφίες του ασθενούς και πραγματοποιείται η ψηφιακή αποτύπωση του στόματός του με τον ενδοστοματικό σαρωτή, ώστε να διαμορφωθεί το σχέδιο θεραπείας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η άμεση έναρξη της κατασκευής των ναρθήκων Invisalign, με απευθείας αποστολή της ψηφιακής καταγραφής του στόματος του ασθενούς από τον υπολογιστή στα εργαστήρια της Align Technology. Με τη μέθοδο αυτή, ο ασθενής μπορεί να δει μια γρήγορη προσομοίωση του τελικού αποτελέσματος της θεραπείας, πριν καν την ξεκινήσει.

Στο δεύτερο στάδιο, τα αρχικά μέτρα μαζί με το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας, καθώς επίσης και οι φωτογραφίες του ασθενούς αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα εργαστήρια της Align Technology, για την κατάλληλη επεξεργασία. Έπειτα, αποστέλλεται εντός λίγων ημερών ηλεκτρονικά η ψηφιακή 3D εικόνα των δοντιών, το λεγόμενο Clin Check, όπου φαίνονται οι μελλοντικές μετακινήσεις των δοντιών στις επιθυμητές θέσεις.

Στο τρίτο στάδιο και από τη στιγμή που ο oρθοδοντικός σε συνδυασμό με τον ασθενή συμφωνήσουν στο σχέδιο θεραπείας και είναι ικανοποιημένοι με το ψηφιακό αποτέλεσμα, ξεκινά η διαδικασία παραγωγής τους. Οι αόρατοι νάρθηκες δοντιών Invisalign κατασκευάζονται για τα δόντια του κάθε ασθενή και αντικαθίστανται κάθε εβδομάδα, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς καλούνται να φορούν τους αόρατους νάρθηκες Invisalign για 20-22 ώρες ημερησίως, καθώς αν φορεθούν για λιγότερες ώρες αναστέλλεται η ευθυγράμμιση των δοντιών σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας.

MyDoctors invisalign 2

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αρχική συγκλεισιακή ανωμαλία του εκάστοτε ασθενούς και από τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες θεραπείας. Συνήθως οι μήνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας κυμαίνονται από τους 9 μήνες για τα ελαφρά περιστατικά, έως τους 18 μήνες για τα πιο δύσκολα περιστατικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αόρατης ορθοδοντικής θεραπείας Invisalign;

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, η αόρατη ορθοδοντική θεραπεία Invisalign παρέχει μια πιο άνετη και αισθητικά ικανοποιητική εμπειρία ευθυγράμμισης των δοντιών.

Οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε κάθε ασθενή, καθώς μετακινούν τα δόντια με απόλυτη διακριτότητα και ασφάλεια, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα αφαίρεσής τους ώστε να διατηρηθεί η σωστή ρουτίνα στοματικής υγιεινής. Η αόρατη ορθοδοντική θεραπεία Invisalign αποτρέπει την πρόκληση ερεθισμών εντός της στοματικής κοιλότητας, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Η πίεση που νιώθουν οι ασθενείς από την οδοντική μετακίνηση είναι πολύ μικρή και γίνεται εύκολα ανεκτή, καθώς οι νάρθηκες μετακινούν τα δόντια 0,1 – 0,25 mm ανά νάρθηκα. Τέλος, με τη μέθοδο αυτή δεν υπάρχουν έκτακτες – επείγουσες επισκέψεις στο ορθοδοντικό ιατρείο οφειλόμενες σε ξεκολλημένα σιδεράκια. Με αυτό τον τρόπο, ο ασθενής μπορεί να απολαμβάνει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του χωρίς κανένα εμπόδιο. Τέλος, ο χρόνος θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign είναι μικρότερος, έξι μήνες κατά μέσο όρο.

Από την Ειδικό Ορθοδοντικό Παίδων και Ενηλίκων Δρ Αγγελική Νικολοπούλου

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors glossika siderakia kai pleonektimata Γλωσσικά σιδεράκια & Πλεονεκτήματα - Τι είναι τα γλωσσικά σιδεράκια;  Αν η βελτίωση του χαμόγελού σας με τα συμβατικά μεταλλικά σιδεράκια δεν σας ακούγεται ελκυστική, πλέον η ορθοδοντική μπορεί να σας προσφέρει τη λύση! Τα γλωσσικά σιδεράκια, αποτελούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να τελειοποιήσει το χαμόγελό σας με διακριτικό τρόπο! Τα γλωσσικά σιδεράκια, αν και μοιάζουν με τα παραδοσιακά […]
MyDoctors exostomatiko toxo Εξωστοματικό Τόξο & Ορθοδοντικά Προβλήματα - Τι είναι το εξωστοματικό τόξο; Το εξωστοματικό τόξο είναι ένας τύπος ορθοδοντικής συσκευής που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων ευθυγράμμισης των δοντιών και των γνάθων. Αποτελείται από ένα μεταλλικό σύρμα που συνδέεται στα δόντια, και με ιμάντες που εφαρμόζουν γύρω από το κεφάλι ή το σβέρκο στερεώνεται η συσκευή στη θέση της. Η πιο […]
ορθοδοντικά προβλήματα Αναπνευστικές δυσλειτουργίες και ορθοδοντικά προβλήματα - Όταν ένα άτομο έχει δύσπνοια, τείνει να αναπνέει μέσω της στοματικής κοιλότητας. Αυτό το γεγονός επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή της, ιδίως όταν παρατηρείται κατά την παιδική ηλικία. Τα πιο συνηθισμένα ορθοδοντικά προβλήματα που εντοπίζονται από την διεξαγωγή της αναπνοής μέσω του στόματος, αφορούν την διαμόρφωση των γνάθων και της θέσης των δοντιών. Πολλές φορές, κατά […]
Invisalign Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign - Πλέον, η ορθοδοντική θεραπεία ευθυγράμμισης των δοντιών έχει καταστεί πιο ανώδυνη, διακριτική και προβλέψιμη από ποτέ άλλοτε. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, η αόρατη ορθοδοντική θεραπεία Invisalign διορθώνει ορθοδοντικά ζητήματα διακριτικά και με απόλυτη ακρίβεια. H Ειδικός Ορθοδοντικός Παίδων και Ενηλίκων Δρ Αγγελική Νικολοπούλου μας παρουσιάζει τη μέθοδο, στη συνέντευξη που ακολουθεί. Τι […]