Κρυολιπόλυση

Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με Κρυολιπόλυση

ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ

5 Απριλίου, 2022

H Κρυολιπόλυση είναι μία μη χειρουργική θεραπεία που επιτυγχάνει μείωση του λίπους, ψύχοντας το, σε περιοχές του σώματος που δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτα και γυμναστική.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Κίμων Ταμπαρόπουλος μας εξηγεί με ποιο τρόπο γίνεται, σε ποια σημεία εφαρμόζεται και την αποτελεσματικότητά της.

– Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται γιατρέ;                                                              

Ο Αμερικανικός FDA έχει δώσει έγκριση για «διπλοσάγονο», μπράτσα, έσω και έξω επιφάνεια των μηρών, κοιλιά, μέση (το γνωστό «σωσίβιο»), πλάτη (κάτω από τον στηθόδεσμο) και για την περιοχή κάτω από τους γλουτούς.

– Πώς γίνεται η κρυολιπόλυση;

Στο ιατρείο σχεδιάζεται με ένα μαρκαδόρο το μέγεθος και το σχήμα της περιοχής που θα εφαρμοσθεί η θεραπεία. Πρώτα τοποθετείται μια μεμβράνη με τζελ πάνω στο δέρμα για να το προστατεύει. Κατόπιν, στην «λιποαποθήκη» ασκείται αρνητική πίεση από την «κεφαλή» του μηχανήματος που παγώνει τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα. Υπάρχει η αίσθηση της αναρρόφησης στην περιοχή με μικρά τσιμπήματα ή ελαφριά ενόχληση που εξαφανίζεται μετά από 5-10 λεπτά, καθώς η περιοχή μουδιάζει λόγω της ψύξης. Το στρώμα του λίπους ψύχεται σταδιακά στους -9º C. Χρειάζεται 1 ώρα ανά περιοχή σώματος. Τελειώνοντας, απομακρύνεται η «κεφαλή» και ακολουθεί μασάζ στην περιοχή για 2-3 λεπτά που βοηθάει στη διάσπαση των λιποκυττάρων.

– Πώς καταστρέφονται τα λιποκύτταρα;

Η θεραπεία βασίζεται στην ανακάλυψη ότι τα λιποκύτταρα είναι πιο ευάλωτα στις χαμηλές θερμοκρασίες συγκρινόμενα με τα κύτταρα του δέρματος μας. Έτσι, τραυματίζονται τα λιποκύτταρα και η φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού τα καταστρέφει. Τα μακροφάγα κύτταρα στη συνέχεια, αποβάλουν τα νεκρά λιποκύτταρα από τον οργανισμό μας.

– Πόσο λίπος αναμένεται να χάσει κανείς με αυτήν τη μέθοδο;

Μελέτες έδειξαν ότι κατά μέσο όρο επιτυγχάνεται μείωση του λίπους από 15 έως 28% στους 4 μήνες μετά από μία θεραπεία. Η διαφορά ξεκινά να φαίνεται στις 3 εβδομάδες.

– Κάθε θεραπεία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποια είναι αυτά;

Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να καταγράψουμε πως γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία, τομές ή μολύνσεις. Εφαρμόζεται σε περισσότερες από μία περιοχές ανά επίσκεψη. Δεν βλάπτονται νεύρα, αγγεία ή το δέρμα, καθώς και ότι έχουμε μόνιμα αποτελέσματα και αύξηση της αυτοπεποίθησης.

Στα μειονεκτήματα έχουμε ότι εφαρμόζεται στο εντοπισμένο μόνον πάχος, μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνέδρια μετά από 6-8 εβδομάδες, τα αποτελέσματα δεν είναι αμέσως ορατά και σε πιθανή πρόσληψη βάρους, η συσσώρευση λίπους γίνεται σε αλλά σημεία του σώματος.

– Υπάρχουν αντενδείξεις;

Δεν εφαρμόζουμε την κρυολιπόλυση σε παχύσαρκους ή σημαντικά υπέρβαρους και σε όσους έχουν δυσανεξία στο κρύο ή εμφανίζουν παθολογικές καταστάσεις, όπως π.χ. σύνδρομο Raynaud.

– Ποιες παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά τη θεραπεία;

Παροδικά: πόνος, τσιμπήματα, ερυθρότητα, πρήξιμο, ευαισθησία στο δέρμα, που μπορεί να παραμείνουν για μερικές μέρες έως και εβδομάδες μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει κάποιο αναλγητικό.

– Πόσες θεραπείες χρειάζονται κατά μέσο όρο;

Μία περιοχή χρειάζεται μία συνεδρία. Μπορεί όμως να υπάρχουν και περισσότερες περιοχές που χρειάζονται θεραπεία, οπότε θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για την επιτυχία του αποτελέσματος που επιθυμεί κάποιος.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors lifting 01 Facelift – Λίφτινγκ Προσώπου και Λαιμού - – Είμαι κατάλληλος(η) για Λίφτινγκ Προσώπου; Στο πρόσωπο είναι που φαίνονται τα πρώτα σημάδια του γήρατος. Η βαρύτητα καθώς και η απώλεια όγκου από το πρόσωπο οδηγούν στην εμφάνιση τους. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για λίφτινγκ αναφέρουν πως το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους δεν αντανακλούν την νεανική γεμάτη ενέργεια διάθεσή τους. Αναζητούν έτσι τους τρόπους […]
Κρυολιπόλυση Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με Κρυολιπόλυση - H Κρυολιπόλυση είναι μία μη χειρουργική θεραπεία που επιτυγχάνει μείωση του λίπους, ψύχοντας το, σε περιοχές του σώματος που δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτα και γυμναστική. Ο Πλαστικός Χειρουργός Κίμων Ταμπαρόπουλος μας εξηγεί με ποιο τρόπο γίνεται, σε ποια σημεία εφαρμόζεται και την αποτελεσματικότητά της. – Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται γιατρέ;                                                               Ο Αμερικανικός FDA έχει δώσει […]
ενέσιμες νευροτοξίνες Θεραπείες κατά των ρυτίδων με ενέσιμες νευροτοξίνες - ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ Τι είναι το πόδι της χήνας; Είναι γνωστές σαν ρυτίδες εκφράσεως ή γέλιου που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια κυρίως στην έξω γωνία του ματιού και σβήνουν προς τα έξω. Με τον καιρό οι ρυτίδες μπορεί να γίνουν πιο έντονες και να φαίνονται και όταν το πρόσωπο είναι και σε ηρεμία δείχνοντας […]