Ανόρθωση Προσώπου με Νήματα (Thread lift)

ΡΗΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

13 Δεκεμβρίου, 2021

Το thread lift, δηλαδή η ανόρθωση του προσώπου με νήματα, είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που έρχεται να προστεθεί στις μη χειρουργικές θεραπείες σύσφιξης και ανόρθωσης του προσώπου.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Παναγιώτα Ρήγα, απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη διαδικασία.

– Τι είναι τα νήματα και πώς λειτουργούν όταν τοποθετηθούν στο δέρμα;

Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι από πολυγαλακτικό οξύ και πολυκαπρολακτόνη, πλήρως απορροφήσιμα και βιοδιασπώμενα τα ίδια που χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια στα χειρουργικά ράμματα. Πρόκειται για ισχυρά νήματα που φέρουν κώνους ή λεπτά άγκιστρα, τα οποία σηκώνουν και στερεώνουν το δέρμα. Ως αποτέλεσμα έχουμε την επανατοποθέτησή του πιο ψηλά, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση και η απώλεια του περιγράμματος.

Όταν τα νήματα τοποθετηθούν στο δέρμα αρχίζουν να διασπώνται σταδιακά και στη θέση τους σχηματίζεται καινούριο κολλαγόνο (νεοκολλαγονογένεση). Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Παρατηρείται άμεση βελτίωση της περιοχής. Μέσα στον επόμενο μήνα, κινητοποιούνται οι μηχανισμοί σύνθεσης κολλαγόνου και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται όσο παραμένουν τα νήματα στο δέρμα, δηλαδή περίπου 240 ημέρες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας όμως, μπορεί να κρατήσει μέχρι και 24 μήνες.

– Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για ανόρθωση – lifting με νήμα;

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε ηλικίες από 40 έως 55 ετών, εκεί που η χαλάρωση δεν είναι ακόμα πολύ μεγάλη. Το thread lift, αφενός διορθώνει την ήδη υπάρχουσα χαλάρωση, αφετέρου βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Γι’ αυτό σε μεγαλύτερες ηλικίες, μπορεί να μη διορθώσει πλήρως το περίγραμμα του προσώπου, αλλά είναι βέβαιο ότι προλαμβάνει την περαιτέρω απώλεια της σφριγηλότητας και το “κρέμασμα”. Παρόλο που το thread lift μπορεί να προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό face lift, όταν αυτό έχει ένδειξη.

– Πώς γίνεται η θεραπεία;

Η διαδικασία κρατάει περίπου μία ώρα, γίνεται στο ιατρείο και είναι πολύ καλά ανεκτή, αφού γίνεται με τοπική αναισθησία. Αφού ο γιατρός σχεδιάσει το πλάνο της θεραπείας, χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες ή κάνουλες για την εισαγωγή των νημάτων. Για κάθε περιστατικό, πρέπει να επιλεχθεί ο τύπος και αριθμός των νημάτων που απαιτούνται. Χρησιμοποιούμε ειδικά ανατομικά στοιχεία του προσώπου ώστε να έχουμε το κλινικό μας αποτέλεσμα.

– Τι αποτελέσματα έχουμε;

To thread lift είναι μια καλή θεραπεία για την ανόρθωση του οβάλ του προσώπου. Επίσης βελτιώνονται οι ρινοπαρειακές αύλακες (οι γραμμές δεξιά και αριστερά από τη μύτη) όπως και οι γραμμές της μαριονέτας (οι ρυτίδες δεξιά και αριστερά από τις γωνίες του στόματος). Μπορούμε επίσης να ενισχύσουμε την περιοχή των ζυγωματικών. Το αποτέλεσμα στην ανόρθωση του περιγράμματος και στη βελτίωση των ρυτίδων φαίνεται άμεσα. Το τελικό αποτέλεσμα όμως, φαίνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο μετά από τη θεραπεία.

Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα στο δέρμα, η οποία υποχωρεί σε λίγες ώρες. Μπορεί να συμβούν κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές) , ήπια ασυμμετρία , ήπιο οίδημα, τα οποία υποχωρούν σε μερικές ημέρες. Γενικά, πρόκειται για μια θεραπεία που δε δημιουργεί πρήξιμο ή παραμόρφωση και έχει πολύ φυσικό αποτέλεσμα, Απαιτείται προσοχή για τις πρώτες ημέρες, όπως αποφυγή μασάζ, έντονης φυσικής δραστηριότητας και έκθεσης στον ήλιο.
Είναι μια ασφαλής θεραπεία όταν γίνεται από  εκπαιδευμένους ιατρούς που έχουν πιστοποίηση για τη χρήση νημάτων.

Από την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Παναγιώτα Ρήγα

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors shutterstock 1751384573 min 1 Ανόρθωση Προσώπου με Νήματα (Thread lift) - Το thread lift, δηλαδή η ανόρθωση του προσώπου με νήματα, είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που έρχεται να προστεθεί στις μη χειρουργικές θεραπείες σύσφιξης και ανόρθωσης του προσώπου. Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Παναγιώτα Ρήγα, απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη διαδικασία. – Τι είναι τα νήματα και πώς λειτουργούν όταν τοποθετηθούν στο δέρμα; […]