ojv52-780x358-750x358.jpg

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής “Πυγμαλίων και Γαλάτεια”

ΛΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23 Δεκεμβρίου, 2019

Σε μια πολύ βροχερή ημέρα στο συνήθως ηλιόλουστο Λουτράκι έλαβε χώρα μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση, η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής, ιαματικής ιατρικής και ψυχολογίας με τίτλο “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” ένας μύθος ομορφιάς για την επίδραση της καθαρής ψυχής πάνω στην μορφή του σώματος.
Παράλληλα με τις προ-χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος οργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (Loutraki Thermal Spa) η πολυαναμενόμενη επιστημονική εκδήλωση ομορφιάς.
Προσκεκλημένοι του Δήμου o βραβευμένος πλαστικός χειρουργός και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας Δρ Ιωάννης Λύρας (ioannislyras.gr) και η κλινική Ψυχολόγος Ντόρα Καλαμπόκη, οι οποίοι ανάπτυξαν τις λεπτομέρειες που αφορούν την επίδραση της όμορφης εξωτερικής εμφάνισης στην ψυχολογία των ανθρώπων.
Η συντονίστρια κ. Μαρία Μανιάτη εξήγησε τον μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας και παρουσίασε τους ομιλητές. Επιφανής καλεσμένος και ο Πρέσβης επί τιμή κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος ο οποίος ανέπτυξε την σημασία που δίνουν οι υπηρεσίες υγείας των Ευρωπαϊκών χωρών και θεσμικά η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βελτίωση της ψυχολογίας των ανθρώπων μέσα και από την βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της ιαματικής ιατρικής στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή του η οποία είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την φροντίδα που παρέχει στους ενδιαφερόμενους τόσο για την ξεκούρασή τους, όσο όπως είπε ο Δρ. Ιωάννης Λύρας και για την αποκατάσταση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και θεραπείες αισθητικής και ομορφιάς.
Την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου περιέγραψε στην ομιλία υποδοχής του κοινού ο διευθυντής κ. Νικόλαος Πετρίτσης.
Η κ. Ντόρα Καλαμπόκη είπε ότι η ψυχολογία όσων υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες βελτιώνεται ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα ζωής τους αυξάνεται σημαντικά.
Ο Δρ Ιωάννης Λύρας αναφέρθηκε στις φιλοσοφικές και μυθικές καταβολές της γενικής άποψης που έχει ο άνθρωπος, ότι η ομορφιά βοηθά στον έρωτα, την ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία, ενώ παρουσίασε τις κλασσικές και της νεότερες τεχνικές αισθητικής προσώπου, ρινός, λαιμού, στήθους, γλουτών και της ευαίσθητης γεννητικής περιοχής. Επίσης, περιέγραψε μεθόδους ιαματικής ιατρικής που χρησιμοποιούνται στα υδροθεραπευτήρια για να επιταχύνουν την αποκατάσταση μετά από αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες. Τέλος ο Δρ Ι. Λύρας ως μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και ευεξίας (και πρόεδρος της επιτροπής πλαστικής χειρουργικής ιατρικού τουρισμού) αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την περεταίρω ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού στην Ελληνική Οικονομία γενικότερα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, δώρισε σε όλες τις γυναίκες που παρακολούθησαν την εκδήλωση το βιβλίο του με τίτλο «Το μυστικό της Βραζιλιάνικης Ομορφιάς».
Παρόντες ήταν αρκετοί θεσμικοί παράγοντες της περιοχής όπως ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο των Ιατρών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Φίλης, ο Αντιδήμαρχος Α.Α. Διοικητικού – Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ” κ. Ιωάννης Καραπανάγος. Επίσης πολλοί γιατροί, επιχειρηματίες από την Κορινθία και την Αττική, δημοσιογράφοι και ένα ευρύ, κυρίως γυναικείο, θαυμάσιο κοινό από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας αλλά και από την Αττική.
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση που κατέληξε σε εποικοδομητικά συμπεράσματα και πολλές κυρίες έκαναν στον Δρ Ι. Λύρα ερωτήσεις σχετικές με την πλαστική χειρουργική. Ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση και ξενάγηση στο χώρο του SPA για όλους του παρευρισκόμενους μερικοί εκ των οποίων (όπως και ο Δρ Λύρας) απόλαυσαν τις υπηρεσίες στις πολύ οργανωμένες εγκαταστάσεις του.
Το συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι η πλαστική χειρουργική της ομορφιάς και της αντιγήρανσης καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στην καθημερινή ενασχόληση των ανθρώπων και είναι ένα ακόμη όπλο για να βελτιωθεί η ψυχολογία όσων ενδιαφέρονται. Στην Ελλάδα αυτοί οι δύο τομείς ευεξίας (αισθητική πλαστική και ιαματική ιατρική) αλληλοσυμπληρώνονται όλο και πιο πολύ. Επιπλέον, το πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού συνεχώς διευρύνεται απ’ όλους τους φορείς και οι θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδος ενδιαφέρονται πολύ πλέον να αναπτύξουν μέσα από τις οκτακόσιες (800) ιαματικές πηγές της Ελλάδος τον εισερχόμενο από άλλες χώρες τουρισμό ευεξίας και υγείας.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

ojv52-780x358-750x358.jpg Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” - Σε μια πολύ βροχερή ημέρα στο συνήθως ηλιόλουστο Λουτράκι έλαβε χώρα μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση, η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής, ιαματικής ιατρικής και ψυχολογίας με τίτλο “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” ένας μύθος ομορφιάς για την επίδραση της καθαρής ψυχής πάνω στην μορφή του σώματος.Παράλληλα με τις προ-χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος οργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος […]
sthithos-1280x720.jpg Νέα ανώδυνη τεχνική για πλούσιο ντεκολτέ! - Τι γίνεται όταν μία γυναίκα επιθυμεί πολύ να μεγεθύνει το στήθος της καιταυτόχρονα να αποκτήσει ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο αρμονικό σώμα;Όπως επισημαίνει ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας,(www.ioannislyras.gr) η no pain-2+2 νέα τεχνική αυξητικής στήθους, δίνει πλέον την όμορφη λύση στο μόνιμο πρόβλημα του να βρίσκεις ενισχυμένο στηθόδεσμο, αλλά και ταυτόχρονα της συνολικής σμίλευσης […]
b8292acafd72142128a3481ac4b0abff_xl.jpg Ποιά είναι η σωστή ηλικία για κάθε επέμβαση; - Οι νεότερες γενιές είναι ήδη συνειδητοποιημένες όσον αφορά αυτά που μπορεί να προσφέρει η μοντέρνα αισθητική και επανορθωτική και κοσμητική πλαστική χειρουργική στον τομέα της ωραιοποίησης (beautification) και της αντιγήρανσης (rejuvenation). Όλες οι ηλικίες έχουν ανάγκες όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να κατηγοριουποιηθούν εύκολα σε έξι ομάδες: Βρεφική ηλικία (0-2 […]