images-48.jpg

Δημοφιλείς μύθοι και άλλες παρερμηνείες σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους

ΚΑΠΟΣΙΤΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

10 Μαΐου, 2017

Η επέμβαση της αύξησης του μαστού είναι η πιο δημοφιλής στην πλαστική χειρουργική, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που σύλλεξε o Aμερικανικός σύλλογος πλαστικών χειρουργών (ASPS). Κάθε χρόνο, περίπου 300,000 γυναίκες υποβάλλονται στην αυξητική στήθους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τζελ σιλικόνης, αλατούχο διάλυμα και τα νεότερα κατασκευασμένα ενθέματα (Cohesive I,II). Μαζί με την δημοτικότητα της επέμβασης, εμφανίζεται αυξημένη η κάλυψη από τα ΜΜΕ και οι ανοιχτές συζητήσεις οι οποίες αφορούν την επέμβαση, όπως επίσης κάποιες κοινές υποθέσεις σχετικά με τα ενθέματα στήθους ,όπου πολύ συχνά δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία παρά σε λόγια του κοινού.

Αν είστε μια από τις πολλές γυναίκες όπου σκέφτονται την επέμβαση της αυξητικής στήθους , παρακάτω υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες και πραγματικά στοιχεία , τα οποία θα σας βοηθήσουν να απομακρύνεται τους μύθους σχετικά με την επέμβαση.

« Όλα τα ενθέματα χρειάζονται αντικατάσταση μετά από 10 χρόνια»

Τα ενθέματα στήθους είναι προσθετικό υλικό το οποίο δεν αναμένεται να κρατήσει για πάντα, και υπάρχουν γνωστές επιπλοκές που σχετίζονται με τα ενθέματα , όπως επίσης συμβαίνει και με οποιοδήποτε ξένο σώμα που χρησιμοποιείται σε άλλου είδους επέμβαση.

Οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους τα ενθέματα θα χρειαστούν αντικατάσταση είναι το σπάσιμο ή διαρροή τους και η καψική σύσπαση. Αν τα αλατούχα εμφυτεύματα έχουν διαρροή, το υγρό αναρροφάται από το σώμα, ενώ αν τα εμφυτεύματα σιλικόνης τρυπήσουν,το ενθεμα σιλικόνης θα χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά. Η καψική σύσπαση συνοδεύεται από έναν ασυνήθιστο σχηματισμό ουλής γύρω από το εμφύτευμα , όπου συνήθως συνοδεύεται από πόνο και αίσθηση σκληρότητας στο στήθος, η κατάσταση είναι συνήθως προοδευτική, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του μαστού και την μετατόπιση του εμφυτεύματος (σπάνια).

Οι γυναίκες μπορεί να αναπτύξουν καψική σύσπαση σε ένα ή και στα δύο στήθη σε οποιοδήποτε σημείο μετά την εμφύτευση και μπορεί επίσης να εμφανιστεί ρήξη ή διαρροή οποιαδήποτε στιγμή μετά τη χειρουργική επέμβαση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα διαρροής ή ρήξης, αλλά δεν υπάρχει απόλυτη ένδειξη απομάκρυνσης ή αντικατάστασης εμφυτευμάτων στην δεκαετία.

Η απομάκρυνση του εμφυτεύματος του μαστού με ή χωρίς αντικατάσταση θα πρέπει να εξετάζεται εάν και όποτε συμβαίνει κάποια από τις παραπάνω επιπλοκές. Επιπλέον, η συνήθης παρακολούθηση συνιστάται για όλες τις γυναίκες, με εξετάσεις του μαστού μαζί με μαστογραφίες, υπερηχογράφημα ή μαγνητική τομογραφία, ανάλογα με την ηλικία κάθε ασθενούς και τους παράγοντες κινδύνου για τη νόσο του μαστού. Η τακτική παρακολούθηση είναι απαραίτητη για την ανίχνευση τυχόν προβλημάτων με τα εμφυτεύματα και για τον προσδιορισμό της κατάλληλης θεραπευτικής παρέμβασης, εάν υπάρχει.

MyDoctors 175 ayjitiki stiuous2

« Τα εμφυτεύματα στήθους προκαλούν αυτοάνοσες ασθένειες»

Υπάρχουν ανεπανάληπτες αναφορές, μερικές από τις οποίες λαμβάνουν μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των ασθενών που ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει οποιοδήποτε αριθμό προβλημάτων υγείας και ασθενειών ως αποτέλεσμα των εμφυτευμάτων τους στο στήθος. Οι επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών με εμφυτεύματα, έχουν αντικρούσει μια σχέση μεταξύ εμφυτευμάτων και συστηματικών ή αυτοάνοσων ασθενειών.

 Επιπλέον, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού σε ασθενείς με εμφυτεύματα στήθους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εμφυτεύματα που είναι επί του παρόντος διαθέσιμα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της γέλης σιλικόνης, φυσιολογικού ορού και δομημένων εμφυτευμάτων αλατούχου, είναι όλα εγκεκριμμένα από το FDA.Η προηγούμενη γενιά εμφυτευμάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του 1960 δεν υποβλήθηκε σε εκτεταμένες δοκιμές και συλλογή δεδομένων που υποβλήθηκαν τα τωρινά εμφυτεύματα για να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους. Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί ένας σπάνιος τύπος λεμφώματος που ονομάζεται

Αναπλαστικό μεγάλο-κυτταρικό Λέμφωμα (BIA-ALCL) που συνυπάρχει με ενθέματα στήθους. Το BIA-ALCL συνήθως εμφανίζεται ως καθυστερημένος όρος (συσσώρευση υγρών-delayed seroma) ή μάζα στήθους και πρέπει να αντιμετωπιστεί με χειρουργική απομάκρυνση του εμφυτεύματος και της περιβάλλουσας κάψας (εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή).

“Τα εμφυτεύματα είναι επικίνδυνα κατά τη διάρκεια του θηλασμού”

Πολλές γυναίκες που υποβάλλονται σε αυξητική στήθους είναι μεταξύ των 20 και των 30 και μπορεί να ανησυχούν για πιθανούς κινδύνους για το μωρό εάν στη συνέχεια μείνουν έγκυοι. Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει ιατρικός κίνδυνος για βρέφη που γεννιούνται ή θηλάζουν από γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους αλατούχου ή σιλικόνης. Η εγκυμοσύνη συνδέεται κανονικά με πολλές ορμονικές επιδράσεις στον ιστό του μαστού που μπορεί να αλλάξουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους και την εμφάνιση του στήθους σε σχέση με τα εμφυτεύματα. Δεν υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι στην αύξηση του μαστού που θα καθιστούσαν την χειρουργική επέμβαση ως αντένδειξη για μια μελλοντική εγκυμοσύνη. Επειδή η επέμβαση περιλαμβάνει τομή και διατομή του ιστού του μαστού, υπάρχει μικρός κίνδυνος να επηρεαστεί η αίσθηση των θηλών και ο θηλασμός. Οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένες τεχνικές για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων για να ελαχιστοποιήσουν την παρεμβολή στην αίσθηση των θηλών και στο θηλασμό.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιώντας την υπομάστια τομή (στην πτυχή του μαστού κάτω από το στήθος) ή μια μασχαλιαία τομή (στη μασχάλη) και όχι μια περιθηλαία τομή (γύρω από τη θηλή)
  • Επιλέγοντας ένα μικρότερο εμφύτευμα για να αποφύγετε την ευρεία αποκόλληση των ιστών του στήθους και να περιορίσετε πιθανή διατομή των νεύρων που προκαλούν αίσθηση της θηλής.

Είναι επίσης σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ορισμένες γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε καμία χειρουργική επέμβαση στο στήθος μπορεί να μην μπορούν να θηλάσουν ανεξάρτητα, λόγω μιας συγγενούς ανατομίας των γαλακτοφόρων πόρων ή της θηλής του μαστού.

«Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν να είναι ανεξάρτητα από το μέγεθος σουτιέν που θέλουν»

MyDoctors 175 ayjitiki stiuous3Με τους εκατοντάδες τύπους και μεγεθών ενθεμάτων στήθους που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, υπάρχει πράγματι ένα τεράστιο εύρος πιθανών αποτελεσμάτων από την αυξητική στήθους. Το ακριβές μέγεθος του στήθους που μπορεί να αναμένεται να ληφθεί από τη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, δεν είναι πλήρως προβλέψιμο, κυρίως επειδή υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε αυτό που αναφέρεται σε κάθε μέγεθος cup size για κάθε κατασκευαστή σουτιέν. Για τα πιο φυσικά αποτελέσματα, το επιλεγμένο εμφύτευμα πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του μαστού της ασθενούς όσον αφορά το πλάτος του στήθους, τη διάμετρο και τη θέση του στο θωρακικό τοίχωμα.

Η τοποθέτηση ενός πολύ μεγάλου εμφυτεύματος κάτω από ένα μικρό, στενό στήθος πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα εμφύτευμα που μπορεί να είναι ψηλαφητό ή των οποίων τα άκρα μπορεί να είναι ορατά στο πάνω μέρος ή στις πλευρές του μαστού. Μια άλλη πτυχή είναι το πραγματικό βάρος των ίδιων των εμφυτευμάτων και το προοδευτικό τέντωμα των ιστών λόγω των επιδράσεων της πίεσης από τα εμφυτεύματα και της προς τα κάτω έλξης της βαρύτητας. Το μεγαλύτερο δεν είναι κατ ‘ανάγκην καλύτερο μακροπρόθεσμα όταν πρόκειται για την επιλογή μεγέθους του μαστού.

«Οποιοσδήποτε χειρουργός μπορεί να κάνει χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους»

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού παρέχει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά οφέλη, καθώς βελτιώνει συνήθως την αυτοπεποίθηση των ασθενών και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Κατά την επιλογή του πλαστικού χειρουργού τους, οι ασθενείς θα πρέπει να θυμούνται ότι οι “κοσμητικοί” χειρουργοί δεν είναι οι ίδιοι με τους “πλαστικούς” χειρουργούς. Μόνο οι επικυρωμένοι πλαστικοί χειρουργοί έχουν συμπληρώσει χρόνια αυστηρής εκπαίδευσης και έχουν περάσει γραπτές και προφορικές εξετάσεις και είναι μέλη της American society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS).

Ο χαρακτηρισμός “κοσμητικός χειρούργος” δεν υποδεικνύει το επίπεδο της εκτεταμένης κατάρτισης που είναι έμφυτο σε έναν πλαστικό χειρουργό με πιστοποίηση ASAPS. Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού μπορεί να φαίνεται σαν μια σχετικά απλή διαδικασία, αλλά εξασφαλίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα συνεπάγεται μια μακρά και ολοκληρωμένη διαδικασία από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού.

Αυτό περιλαμβάνει:

  • Λεπτομερής προεγχειρητική αξιολόγηση της ανατομίας κάθε ασθενούς, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του σχήματος του μαστού, συμμετρία του μαστού ή ασυμμετρία, τα χαρακτηριστικά του ιστού του μαστού, της θηλής-θηλαίας άλω και του δέρματος,και ο βαθμός πτύχωσης του μαστού (πτώση) για να προσδιοριστεί εάν επισημαίνεται η πρόσθετη διαδικασία ανόρθωσης του μαστού
  • Συζήτηση και κατανόηση των επιθυμιών του κάθε ασθενούς για τα μετεγχειρητικά αποτελέσματά τους και ανάλυση των περιορισμών των πιθανών αποτελεσμάτων.
  • Γνώση και εξοικείωση με όλους τους διαφορετικούς τύπους εμφυτευμάτων στήθους για καλύτερη συμβουλή επιλογής εμφυτεύματος στον ασθενή : ενθέματα σιλικόνης, συνεκτική γέλη σιλικόνης “gummy bear”,Cohesive, στρογγυλά και ανατομικά εμφυτεύματα σε σχήμα δακρύων.
  •  Την εμπειρία και την ικανότητα χρήσης οποιουδήποτε αριθμού διαφορετικών χειρουργικών τεχνικών για την παραγωγή των επιθυμητών αποτελεσμάτων
  •  Περαιτέρω παρακολούθηση και προσεκτική διαχείριση των ασθενών μετεγχειρητικά για την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν

Όπως με οποιαδήποτε διαδικασία πλαστικής χειρουργικής, η αυξητική στήθους δεν προσφέρει εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε αύξηση του μαστού είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την έκβασή τους, ενώ ένα σχετικά μικρό ποσοστό υπόκειται σε διόρθωση ή απομάκρυνση των εμφυτευμάτων τους. Ο διαχωρισμός των πραγματικών γεγονότων από τη μυθοπλασία είναι απαραίτητο να γίνει, για την εκπαίδευση των ασθενών πριν από τη χειρουργική επέμβαση και για την ικανοποίηση των προσδοκιών των ασθενών ώστε να είναι ευχαριστημένοι με την αύξηση του μαστού.

Απο τον πλαστικό χειρουργό Νώντα Καποσίτα

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

images-48.jpg Δημοφιλείς μύθοι και άλλες παρερμηνείες σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους - Η επέμβαση της αύξησης του μαστού είναι η πιο δημοφιλής στην πλαστική χειρουργική, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που σύλλεξε o Aμερικανικός σύλλογος πλαστικών χειρουργών (ASPS). Κάθε χρόνο, περίπου 300,000 γυναίκες υποβάλλονται στην αυξητική στήθους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τζελ σιλικόνης, αλατούχο διάλυμα και τα νεότερα κατασκευασμένα ενθέματα (Cohesive I,II). […]
breast_lift.jpg Τα μικρότερα στήθη είναι η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική! - Τα μικρότερα στήθη είναι η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική για το 2016. “Τα στήθη είναι out , οι γλουτοί είναι in,” λέει ο Δρ Douglas Steinbrech της Gotham Πλαστικής Χειρουργικής του Μανχάταν, αναφερόμενος σε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την ανθρώπινη σιλουέτα, που προέβλεψε την μείωση του μεγέθους των εμφυτευμάτων στήθους, ενώ πρόβλεψε και […]
images-8.jpg Προσθετική στήθους: Αλήθειες και μύθοι ! - “Θα πρέπει να το κάνω ή όχι;” πολλές γυναίκες είναι διστακτικές, για να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση. Πριν από την εξέταση κάθε είδους χειρουργικής επέμβασης, είναι σημαντικό να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Η απόφαση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, κυρίως λόγο των μύθων, που συνήθως συνδέονται με αυτήν. Η αύξηση του […]
lipoanarofisi_01.jpg Λιποαναρρόφηση - Σαν λιποαναρρόφηση ορίζεται η αφαίρεση των αποθηκών λίπους κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας λεπτούς ανοξείδωτους σωλήνες (ονομάζονται κάνουλες) με την βοήθεια ισχυρού κενού αέρος. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εκτελεσθεί είτε με γενική αναισθησία είτε με IV υπνοχάλαση ή μόνο με τοπική αναισθησία. Λιποαναρρόφηση-Tumescent Σαν λιποαναρρόφηση Tumescent αναφερόμαστε στον συνδυασμό μεγάλων ποσοτήτων αραιωμένου τοπικού αναισθητικού . […]
iviko_osto-1.jpg Το ηβικό οστό γίνεται το νέο trend μετά την μόδα κενού στον μηρό - Μια αναδυόμενη τάση έχει κάνει παρελθόν το πλαϊνό μέρος του στήθους, το χώρισμα στον πισινό, ακόμη και το κενό στον μηρό. Το νέο καυτό τμήμα του σώματος του τρέχοντος έτους, εμπνευσμένο από τα μοντέλα με μαγιό στο Sports Illustrated Edition, με πρωταγωνίστρια την Hannah Davis, έχει κάνει πολλές γυναίκες να κοιτάζουν το μέγεθος του ηβικού […]
schnell-braun-werden.jpg Επέμβαση αιδοιοπλαστικής! - Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής να αναφέρει, ότι το 2013 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις. Λόγω της μεγάλης της ζήτησης, βλέπουμε τον αριθμό των ασθενών, που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη χειρουργική επέμβαση, ολοένα να αυξάνεται. Οι ασθενείς […]
thumbnail-5.jpg Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική - Πρόκειται για την πλαστική χειρουργική που εκτελείται σε παιδιά. Οι επεμβάσεις είναι είτε αισθητικής είτε επανορθωτικής χειρουργικής. Στα παιδιά αυτός ο διαχωρισμός πολλές φορές είναι δυσδιάκριτος μια και μια πλαστική επέμβαση μπορεί να είναι επανορθωτική κατά βάσει που ενέχει και αισθητικούς σοβαρούς λόγους. Η λέξη πλαστική προέρχεται από την Ελληνική λέξη πλαστικός που σημαίνει πλάθω […]
gampes.jpg Αυξητική της γάμπας - Αυξητική της γάμπας Οι γάμπες είναι τμήμα του ανθρωπίνου σώματος και πολλοί άνδρες και γυναίκες τις θεωρούν σαν μια σημαντική αισθητική μονάδα που συντελεί στην έλξη. Δυστυχώς όλοι και όλες δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το σχήμα και το μέγεθος των και θεωρούμε ότι είναι πολύ λεπτές και όχι ελκυστικές. Υπάρχουν γυναίκες που δεν φορούν κοντές […]
guinness2.jpg Συχνές ερωτήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις - Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας απαντά σε συχνές ερωτήσεις των γυναικών για τις πλαστικές επεμβάσεις! 1. Το Botox ή ένα λίφτινγκ προσώπου είναι καλύτερο; Το Botox εγχέεται στο πρόσωπό σας με μια βελόνα για να χαλαρώσει συγκεκριμένους μύες στο πρόσωπό σας και για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Ένα λίφτινγκ προσώπου προϋποθέτει τομές στο δέρμα […]
Πλαστική Χειλιών Πλαστική Χειλιών - Το στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως άσχημο και λυπημένο. Το στόμα για κάθε γυναίκα αποτελεί σημείο έλξης και επιθυμίας και απεναντίας μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα της αποστροφής ή της απέχθειας. Το χείλος μπορεί να είναι παχύ με […]