gunaika.jpg

Δυσμηνόρροια

PAPAVASILEIOU DESPOINA

24 Ιουλίου, 2017

Ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως είναι μια κατάσταση στο γυναικείου σώμα που μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Από σχετικά μικρή ηλικία οι ορμόνες ξεκινάνε να κάνουν βουτιές και να κορυφώνονται, χωρίς να συνηδητοποιεί μεγάλος αριθμός γυναικών απο που προέρχονται αυτές οι αλλαγές.

Σε μεγαλύτερη ηλικία, μαθαίνουμε να παρατηρούμε το σώμα μας, καθώς η κατακράτηση που συνήθως δημιουργείται, γίνεται εμφανές και οι ορμόνες επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση μας.Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στην δυσμηνόρροια είναι πολύ έντονος πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα, πιθανό μούδιασμα στα πόδια, ναυτία έως και εμετός και πιθανά δέκατα.

Η δυσμηνόρροια είναι μια δύσκολη κατάσταση που καλείτε η γυναίκα να αντιμετωπίσει κάθε μήνα. Έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η Ρεφλεξολογία έχει βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου. Μια απο αυτές έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστιμών στο Ισφαχάν.

Η μέθοδος της ρεφλεξολογίας συσχετίστηκε με μεγαλύτερη μείωση της έντασης και της διάρκειας του εμμηνορροϊκού πόνου σε σύγκριση με την αγωγή με Ibuprofen. Στο τεστ που έγινε μεταξύ των ομάδων ρεφλεξολογίας και Ibuprofen, υπήρξε σημαντική διαφορά στην ένταση και τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού πόνου.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια τέτοια κατάσταση με σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην εξάλειψη του πόνου όσο και στην μείωση της έντασης του. Στο πέλμα μας υπάρχουν σημεία που μπορούμε να δουλέψουμε όπως μήτρα, ωοθήκες, σαλπιγγικός πόρος και όλο το ενδοκρινικό και κυρίως το νευρικό σύστημα.

Διεγείροντας τα αντανακλαστικά σημεία της μήτρας εξομαλύνουμε τις συσπάσεις της με σκοπό την μείωση του πόνου. Παράλληλα εφαρμόζουμε τεχνικές στο πνευμονογαστρικό νεύρο και στον οισοφάγο μειώνοντας την παλινδρόμηση που μπορεί να εμφανιστεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι απο το πέλμα μας μπορούμε να δουλέψουμε όλο τον οργανισμό μας με διαφορετικές τεχνικές. Ενα βασικό σύστημα που δουλεύουμε σε μια ανάλογη περίσταση είναι όλο το ενδοκρινικό σύστημα ξεκινώντας απο το σημείο της υπόφυσης και καταλήγοντας στις ωοθήκες.

Η δυσμοινόρροια σίγουρα επηρεάζει την καθημερίνοτητα μιας γυναίκας καθώς οι λειτουργικότητα της μειώνεται, σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της που παραμένουν ίδιες. Επόμενο είναι το νευρικό σύστημα, το οποίο επηρεάζεται απο τις ορμόνες μας, να στρεσάρετε. Ενα απο τα κύρια χαρακτηρστικά που παραδίδει η μέθοδος, είναι η χαλάρωση του νευρικού συστήματος με ποικίλες τεχνικές κατά μήκος του πέλματος.

Η Ρεφλεξολογία ενδείκνυται για όλους τους ανθρώπους καθώς εφαρμόζεται τόσο αυτόνομα όσο και συμπληρωματικά. Γίνεται μόνο στα άκρα μας δηλαδή χέρια και πέλματα και κρατάει περίπου 45 λεπτά. Τα αποτελέσματα της όταν εφαρμοστεί σε παρόξυνση μπορεί να είναι άμεσα και θέλει επαναλήψεις μέχρι να ισορροπήσουμε τον οργανιμσό στο μέγιστο δυνατό.

Από τη ρεφλεξολόγο Δέσποινα Παπαβασιλείου

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

gunaika.jpg Δυσμηνόρροια - Ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως είναι μια κατάσταση στο γυναικείου σώμα που μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Από σχετικά μικρή ηλικία οι ορμόνες ξεκινάνε να κάνουν βουτιές και να κορυφώνονται, χωρίς να συνηδητοποιεί μεγάλος αριθμός γυναικών απο που προέρχονται αυτές οι αλλαγές. Σε μεγαλύτερη ηλικία, μαθαίνουμε να παρατηρούμε το σώμα μας, καθώς η […]
toketos.jpg Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει στον τοκετό; - Γνωρίζετε ότι έχουν γίνει έρευνες από το 2008 στο Ιράν που έχουν αποδείξει ότι η Ρεφλεξολογία μειώνει τη διάρκεια του τοκετού και την ένταση του πόνου; Η έρευνα έχει γίνει στο μαιευτήριο Shahid Akbarabadi στην Τεχεράνη. Χωρίζοντας τις επίτοκες σε 3 ομάδες, στο διάστημα της διαστολής του τραχήλου μεταξύ 4-5 εκ., απέδειξαν ότι η ομάδα […]
ob_ccd345_prenatal-yoga-picture.jpg H επίδραση της Ρεφλεξολογίας στους μετεγχειρητικούς πόνους της καισαρικής. - Εδώ και πολλά χρόνια γίνονται έρευνες παγκόσμια για την επίδραση της Ρεφλεξολογίας πάνω σε διάφορα θέμτα του οργανισμού μας. Το αξιοπερίεργο είναι ότι στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στην αναφορά της ύπαρξης της μεθόδου αυτής και στην προσπάθεια της ενημέρωσης σχετικά με την εφαρμογή της. Ένα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες στην μετεγχειρητική περίοδο […]