64-638x345.jpg

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ -ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ ΕΦΗ

6 Νοεμβρίου, 2013

Καλώς ορίσατε στον κόσμο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. Έναν κόσμο που αποτελεί τον ΦΥΛΑΚΑ της ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

stoma_anixto_440849273

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι σημερινές-λανθασμένες σε πολλές περιπτώσεις – διατροφικές συνήθειες και οι αρκετά επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν καταστήσει τον άνθρωπο, που πρέπει να είναι μάχιμος, παραγωγικός και δημιουργικός, πιο ευάλωτο από ποτέ, τόσο οργανικά και βιολογικά, όσο και συναισθηματικά, πευματικά και ψυχικά.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε την παρατεταμένη οικονομική κρίση αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόληψη και η ανάγκη θωράκισης της γενικότερης υγείας του οργανισμού είναι επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε.

64-638x345

Η οδοντιατρική σήμερα έχει αθροίσει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών- ΓΝΩΣΕΩΝ και ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ – για να μπορεί να κάνει αυτήν την ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΑΞΗ.

Είναι ίσως η πιο προσιτή ειδικότητα της ιατρικής που μπορεί να εφαρμόζει την Ιπποκράτειο ρήση: « Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν». Ο οδοντίατρος είναι ο ιατρός τον οποίον επισκέπτεται ο καθένας πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλον από μικρή ακόμα ηλικία. Εϊναι ο επιστήμονας που θα διαγνώσει πρώτος τυχόν αλλαγές στη στοματική κοιλότητα :

• του ΠΑΙΔΙΟΥ (τερηδόνες, πλάκα, ορθοδοντικές, ορθογναθικές ανωμαλίες)

• του ΕΦΗΒΟΥ ( πρώιμη περιοδοντική νόσο, ουλίτιδα κτλ)

• του ΕΝΗΛΙΚΑ (περιοδοντίτιδα, δυσλειτουργία της κροταφογναθικής διάρθρωσης απώλεια δοντιών)

Σε όλες τις ηλικίες ο έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να αναγνωρίζει πρώιμες ή και προχωρημένες βλάβες στα δόντια, στα ούλα, στους στοματικούς βλεννογόνους, στη γλώσσα και στα χείλη του ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ του.

Και αναφερόμαστε στον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ και όχι στον ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ γιατί το επίπεδο της σύγχρονης οδοντιατρικής φροντίδας σήμερα μπορεί να καταστήσει την οδοντιατρική συνεδρία ως μία απλή διαγνωστική επίσκεψη.

Επιπλέον η επίσκεψη αυτή δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να ενημερώνεται για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του δεδομένου ότι σύμφωνα με τη σύγχρονη ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, οποιαδήποτε μεταβολή, αλλοίωση ή βλάβη μέσα στην στοματική κοιλότητα σχετίζεται με αντίστοιχες αλλαγές ή βλάβες σε άλλα όργανα και ιστούς του σώματος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η στοματική κοιλότητα και τα σπλάχνα έχουν κοινή, χρονολογικά και ποιοτικά, καταβολή από την εμβρυική ακόμα ηλικία. Δηλαδή κατά το σχηματισμό του εμβρύου, μετά τη γονιμοποίηση και τη φάση της οργανογένεσης (του σχηματισμού των οργάνων) , το στόμα και τα βασικότερα όργανα – σπλάχνα – σχηματίζονται από τα ίδια αδιαφοροποίητα κύτταρα.

Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΡΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα μας επιτρέπει να συμπεραίνουμε ότι τυχόν βλάβες στην στοματική κοιλότητα ( που είναι ορατή) μπορεί να συμαίνουν τυχόν αρχόμενες βλάβες σε άλλα εσωτερικά όργανα ( που δεν είναι ορατά) Πχ. Είναι γνωστή η συσχέτιση της ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το ΔΙΑΒΗΤΗ ή ακόμη τερηδονικές βλάβες σε συγκεκριμένα δόντια σχετίζονται με βλάβες σε αντίστοιχα όργανα με σχέση αιτίου <–> αιτιατού. (meridian tooth chart http://www.meridiantoothchart.com/tooth_charts.html .)

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προγνώσουμε – προλαμβάνουμε οποιαδήποτε εξέλιξη της γενικής μας υγείας.

Ένα σταθερά ΥΓΙΕΣ ΣΤΟΜΑ φανερώνει ένα σταθερά ΥΓΙΕΣ ΣΩΜΑ. Αυτό είναι και το νόημα της τακτικής επίσκεψης στον οδοντίατρο.

Σήμερα ο οδοντίατρος έχει στα χέρια του αξιόπιστα διαγνωστικά μέσα που με τρόπο ηλεκτρονικό και κατόπιν ενός scanning ολόκληρου του σώματος ( αν το στόμα δίνει πληροφορίες οιασδήποτε βλάβης) μπορεί να διαγνώσει ακόμα και σοβαρά νοσήματα εγκαίρως προλαμβάνοντας την ασθένεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι η εγκατεστημένη ασθένεια που μπορούν να διαγνώσουν οι συνήθεις χρονοβόρες και δαπανηρές εξετάσεις έχει δώσει σημεία ύπαρξης πολυ πριν εκδηλωθεί σε επίπεδο κυτταρικό, βιομηχανικό και ηλεκτρομαγνητικο. Αυτήν την αρχόμενη κατάσταση μπορεί να την καταγράψει στο οδοντιατρείο πλέον το scanner που ονομάζεται METATRON http://www.uk.metatron-nls.ru/main.php?id-22

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που μπορεί να δίνει σε μία οθόνη τις πληροφορίες από το σώμα του επισκέπτη του, τις οποίες λαμβάνει από 2 εξαρτήματα σαν ακουστικά που φοράει ο εξεταζόμενος στο κεφάλι του.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αρχειοθετημένη μία λίστα με όλες τις πιθανές αρχόμενες ή εγκατεστημένες ασθένειες που μπορεί να εμφανίσει κανείς, αλλά και όλες τις δυνατές λύσεις και εναλλακτικές θεραπείες που μπορεί να ακολουθήσει (ανάλογα με την αιτία) με βάση:

• Τη διατροφή

• Την ομοιοπαθητική

• Και τα φάρμακα που προσφέρει η φύση και που είναι συμβατά με την βιολογία, τη φυσιολογία και την ψυχολογία του κάθε ένα χωριστά.

Η διαγνωστική αυτή επίσκεψη μπορεί να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε αρχόμενα νοσήματα να αναστέλλονται με την κατάλληλη διατροφική και όχι φαρμακευτική αγωγή ενώ τυχόν εγκατεστημένη ασθένεια να αναχαιτίζεται και πάλι διατροφικά και με την έγκαιρη παραπομπή στον κατάλληλο εξειδικευμένο ιατρό και πάντα σε συνεννόηση με αυτόν.

Συμπερασματικά αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ένα υγιές στόμα αντικατοπρίζει ένα υγιές σώμα με τη σχέση αυτή να μεταβάλλεται σήμερα από απλή συνεπαγωγή σε ισοδυναμία.

Έτσι η οδοντιατρική πρόληψη και φροντίδα μπαίνει σε ένα άλλο επίπεδο πολύ υψηλότερο και πολύ πιο σημαντικό, γεγονός που καθιστά τον οδοντίατρο σύμμαχο υγείας επι της ουσίας και οικονομικότερα από ποτέ.

 

 

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

newego_large_t_821_106125137_type12364.jpg ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (PRGF)- ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - Ο όρος ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ (biostimulation) στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ αναφέρεται στην διαδικασία βιολογικής ενεργοποίησης των κυττάρων του δέρματος έτσι ώστε να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου (type III ) ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Μία από τις πιο σύγχρονες τεχνικές βιοδιέγερσης είναι η χρήση του πλάσματος του αίματος, εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια που απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες ή αλλιώς PRGF (plasma […]
Περιοδοντίτιδα Περιοδοντίτιδα: Απαιτεί την προσοχή σας! - Μία από τις σημαντικότερες και ίσως η πιο δυσεπίλυτη αιτία απώλειας δοντιών είναι η περιοδοντίτιδα. Πρόκειται για τη νόσο που αφορά τους ιστούς στήριξης του δοντιού και έχει πολυπαραγοντική αιτιοπαθογένεια. Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ιστών που συμμετέχουν στην στήριξη του δοντιού μέσα στο φατνίο και αφορά: • Στα ούλα • Στην επιφάνεια της […]
64-638x345.jpg ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ -ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Καλώς ορίσατε στον κόσμο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. Έναν κόσμο που αποτελεί τον ΦΥΛΑΚΑ της ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι σημερινές-λανθασμένες σε πολλές περιπτώσεις – διατροφικές συνήθειες και οι αρκετά επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν καταστήσει τον άνθρωπο, που πρέπει να είναι μάχιμος, παραγωγικός και δημιουργικός, πιο […]