lipogliptiki.jpg

Λιπογλυπτική

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

23 Ιουλίου, 2013

Η λιπογλυπτική αποτελεί μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική χειρουργική. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη μόνιμη αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από μεμονωμένες περιοχές του όπως οι γοφοί, οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά, τα γόνατα, ο λαιμός, η μέση, οι κνήμες.

Η λιπογλυπτική θεωρείται ως η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Η μέθοδος αυτή, δίνει τη δυνατότητα να μας απαλλάξει από το τοπικό πάχος, αλλά παράλληλα να σχηματίσει ένα πιο αρμονικό σώμα και να προσφέρει μια πιο νεανική φόρμα, αφού βελτιώνει ακόμη και την ποιότητα του δέρματος τοπικά.

Με βάση τις ανάγκες κάθε γυναίκας και σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό σχεδιάζονται τα σημεία της επέμβασης με στόχο την εξασφάλιση ενός πιο καλλίγραμμου σώματος.

Η λιπογλυπτική απευθύνεται τόσο σε γυναίκες που θέλουν να αφαιρέσουν το τοπικό πάχος όπως π.χ. τα λεγόμενα «ψωμάκια», αλλά και σε γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τη φόρμα του σώματός τους, όπως για παράδειγμα μετά την εγκυμοσύνη.

 Τεχνικές

Για την πραγματοποίηση της επέμβασης, ανάλογα και με τον αριθμό των περιοχών στο σώμα που θα επέμβουμε, μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία ή αισθητική επισκληρίδιος.

Μέσα από πολύ μικρές οπές εισέρχονται ειδικές λεπτές κάνουλες που αφαιρούν το λίπος. Συνήθως, στην υπό θεραπεία περιοχή προηγείται η έγχυση ενός αλατούχου διαλύματος με τοπικό αναισθητικό και επινεφρίνη που επιτρέπει την πιο απαλή κίνηση της κάνουλας, διευκολύνοντας έτσι την απομάκρυνση του λίπους.

Οι λεπτές αυτές κάνουλες χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία γλυπτικής» όπου ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να επέμβει τόσο στον λιπώδη ιστό, ο οποίος ευθύνεται για το τοπικό πάχος, όσο και σε σημεία ακριβώς κάτω από το δέρμα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την επαναφορά και τη σύσφιγξη του δέρματος στις περιοχές της επέμβασης .

Υπάρχουν όμως και σημεία του σώματος που χρειάζονται περισσότερο λίπος. Έτσι η λιπογλυπτική δίνει τη δυνατότητα με την επανέγχυση του αφαιρούμενου λίπους να εξαφανίσουμε ανεπιθύμητα βαθουλώματα σε σημεία του σώματος ή ακόμα και να στρογγυλέψουμε τους γλουτούς, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις σωστές αναλογίες για ένα πιο αρμονικό σώμα.

 Μετά το χειρουργείο

• Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι πόνοι. Τις πρώτες ημέρες εμφανίζεται μια ήπια ενόχληση, ενώ για τις 2-3 πρώτες ημέρες θα πρέπει να αποφεύγονται η πολύωρη ορθοστασία και το πολύ περπάτημα.

• Στα σημεία της επέμβασης εμφανίζονται κάποιοι μώλωπες που εξαφανίζονται σε διάστημα 2 – 3 εβδομάδων. Σε ένα μήνα περίπου εξαφανίζονται και οι τομές.

• Χορηγείται αντιβίωση για 3 – 4 ημέρες και παυσίπονα από το στόμα.

• Για 2 – 6 εβδομάδες, ανάλογα το σημείο του σώματος που έχει εφαρμοστεί η λιπογλυπτική, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός κορσές πρωί – βράδυ.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Αν η επέμβαση είναι πολύ μικρής έκτασης, ένα Σαββατοκύριακο αρκεί ώστε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας τη Δευτέρα. Σε μεγαλύτερες εφαρμογές απαιτείται συνήθως έως και μία εβδομάδα αποχή από τις υποχρεώσεις και ξεκούραση στο σπίτι.

Σε ένα με δύο μήνες περίπου, κανένα ίχνος δεν θα μαρτυρά την επέμβαση.

 Διάρκεια αποτελέσματος

Επειδή με την επέμβαση καταστρέφεται μέρος λιποκυττάρων, ενώ στη δίαιτα απλά μειώνεται ο όγκος τους, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μόνιμα. Σε περίπτωση που πάρετε κιλά μετά από τέτοια επέμβαση, θα παχύνετε σίγουρα σε όλο σας το σώμα, αλλά στα σημεία που έχετε κάνει λιπογλυπτική δεν θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα ή τουλάχιστον όχι αυτό που αντιμετωπίζατε πριν από την επέμβαση.

  Επιπλοκές

Οι πιθανές επιπλοκές αυτής της τεχνικής είναι σπάνιες και περιλαμβάνουν πιθανές μικροασυμμετρίες στις υπό θεραπεία περιοχές που πολύ εύκολα μπορεί να διορθωθούν. Βέβαια απαραίτητο είναι, για την ασφάλειά σας η επέμβαση να γίνει από Πλαστικό Χειρουργό, με τη συνεργασία αναισθησιολόγου σε οργανωμένη κλινική.

 Σε ποιους απευθύνεται

Η ποιότητα του δέρματος έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα. Άτομα με καλή ελαστικότητα και τόνο στο δέρμα τους χωρίς γενετική προδιάθεση χαλάρωσης έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επομένως κυρίως απευθύνεται σε άτομα που:

• Είναι κάτω των 60 ετών και είναι καλά στην υγεία τους

• Το δέρμα τους έχει καλή ελαστικότητα

• Το σωματικό τους βάρος δεν ξεπερνά τα 15 κιλά του ιδανικού τους βάρους (μπορεί να εφαρμοστεί δηλαδή σε υπέρβαρα άτομα, όχι όμως σε παχύσαρκα)

• Κάνουν ισορροπημένη διατροφή και άσκηση

 Η λιπογλυπτική αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας;

Η λιπογλυπτική μπορεί να βελτιώσει την κυτταρίτιδα τοπικά μιας και διασπάει τα διαφραγμάτια σε πολύ επιφανειακά στρώματα του λίπους που παγιδεύουν το λιπώδη ιστό και επομένως ευθύνονται για το δέρμα με όψη πορτοκαλιού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συστήνεται αυτή η μέθοδος για την αντιμετώπιση απλά της κυτταρίτιδας.

Η λιπογλυπτική απευθύνεται στον αντρικό πληθυσμό;

Σε προβλήματα αναφορικά με τη εμφάνιση του σώματος η λιπογλυπτική κατέχει την πρώτη θέση και στους άνδρες καθότι υπόσχεται να σμιλεύσει το σώμα στο σχήμα που επιθυμούμε χαρίζοντάς του ταυτόχρονα καλύτερη όψη, αφού η συγκεκριμένη τεχνική βοηθάει σημαντικά και στη σύσφιξη του δέρματος.

Στους άνδρες αυτές οι περιοχές εντοπίζονται κυρίως γύρω από τη μέση – το γνωστό σωσίβιο – αλλά καμιά φορά και στο έσω μέρος των μηρών και σίγουρα στην περιοχή κάτω από το πηγούνι και το λαιμό (προγούλι).

Πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα;

Επειδή με την επέμβαση καταστρέφεται μέρος των λιποκυττάρων, ενώ στη δίαιτα απλά μειώνεται ο όγκος τους, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μόνιμα.

Σε περίπτωση που πάρετε κιλά μετά από τέτοια επέμβαση, θα παχύνετε σίγουρα σε όλο σας το σώμα, αλλά στα σημεία που έχετε κάνει λιπογλυπτική δεν θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα ή τουλάχιστον όχι αυτό που αντιμετωπίζατε πριν από την επέμβαση.

 

 

 

 

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

lipogliptiki.jpg Λιπογλυπτική - Η λιπογλυπτική αποτελεί μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική χειρουργική. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη μόνιμη αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από μεμονωμένες περιοχές του όπως οι γοφοί, οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά, τα γόνατα, ο λαιμός, η μέση, οι κνήμες. Η λιπογλυπτική θεωρείται ως η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Η μέθοδος αυτή, δίνει […]
anorthosi-stithous.jpg Πλαστική Στήθους - 1. Τι είναι η πλαστική στήθους; Λέγοντας πλαστική στήθους αναφερόμαστε σε 3 χειρουργικές επεμβάσεις: α) Προσθετική στήθους Γίνεται όταν έχουμε μικρό στήθος ή όταν έχει ατροφήσει, «αδειάσει», ο μαστός συνήθως μετά τους θηλασμούς. Μπορούμε τότε να βελτιώσουμε το σχήμα και να μεγαλώσουμε το μέγεθος του στήθους χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά και συγκεκριμένα 1) ενθέματα σιλικόνης (είναι […]
Pellevé Pellevé: Καινοτομία στη σύσφιξη του προσώπου - 1. Τι είναι το Pellevé και σε τι στοχεύει; Το Pellevé είναι η πιο σύγχρονη μη επεμβατική πρόταση της Αισθητικής Ιατρικής για πιο λεία και σφριγηλή επιδερμίδα. Πιστοποιημένο από το FDA της Αμερικής για την αντιμετώπιση των ρυτίδων σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ χωρίς χειρουργική επέμβαση. Με το Pellevé, μπορείτε να δείχνετε και να αισθάνεστε ανανεωμένοι. 2. […]