1

Νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στη γήρανση

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

3 Φεβρουαρίου, 2014

Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων
(Autologous transplantation of Growth Factors – PRP)

Μια νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στην γήρανση έρχεται να αποδείξει ότι, όπως η φύση έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αναγεννάται από το ίδιο του το βιολογικό υλικό. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει στρέψει τις έρευνες για θεραπείες που αφορούν σοβαρές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις αναζητώντας την λύση στα ίδια μας τα κύτταρα.

1

Τα βλαστοκύτταρα και η χρήση τους είναι το πιο σύγχρονο παράδειγμα στην ιατρική με όλο μεγαλύτερο πεδίο αποτελεσματικότητας σε ασθένειες που κάποτε θα ήταν μη αναστρέψιμες. Στην ουσία κινητοποιούνται οι ενδογενείς δυνάμεις του σώματός μας για την αναζωογόνηση του προσώπου μας χωρίς τη χρήση κανενός χημικού ή ξένου παράγοντα. Τη δύναμη αυτή του ανθρώπινου οργανισμού έρχεται τώρα να εκμεταλλευτεί η Δερματολογία χρησιμοποιώντας τον βιολογικό μας πλούτο ως όπλο ενάντια στην γήρανση του δέρματος. Ως Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων (A-PRP), θα ορίσουμε την ιατρική πράξη που εκμεταλλεύεται τα συστατικά που περιέχονται στο πλάσμα, το οποίο συλλέγει με απλό τρόπο ο αιμολήπτης και στη συνέχεια διαχωρίζει από το αίμα.

Η Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών παραγόντων (A-PRP) αποτελεί ιατρική πράξη, η οποία εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς της αισθητικής ιατρικής, ορθοπεδικής, επουλωτικής χειρουργικής, οφθαλμιατρικής, οδοντιατρικής, γναθοχειρουργικής, κτηνιατρικής. Στην Δερματολογία και την αναγεννητική και επιδιορθωτική ιατρική η Α-PRP συμβάλλει στην δερματική αναζωογόνηση και χρησιμοποιείται με σκοπό την αντιγήρανση.

Η μέθοδος Α-PRP (Autologous Transplantation of Growth Factors-PRP) η οποία εφαρμόζεται στα ιατρεία Αντιγήρανσης, Medical Anti – Aging Centers (www.medicalantiagingcenter.gr), βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Είναι μια θεραπεία εύκολη, απλή και ασφαλής, η οποία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού οξέως και δερματικού ιστού για την αναγέννηση του δέρματος.

Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά από αιμοληψία από περιφερική φλέβα σε ποσότητα ίση με αυτή μιας γενικής εξέτασης αίματος. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα από το φυγοκεντριθέν αίμα περιέχει τους αυξητικούς παράγοντες και χρησιμοποιείται ως υλικό έγχυσης.

Σε δεύτερο στάδιο δρα στην περιοχή στην οποία ενίεται απελευθερώνοντας τους αυξητικούς παράγοντες και ενεργοποιώντας την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή κολλαγόνου. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα ώριμα κύτταρα με σκοπό την γρήγορη ανταπόκριση του δέρματος για την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη.

Επίσης το πλάσμα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, λιπίδια, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λπ.) τα οποία είναι απαραίτητα για τη θρέψη και ανάπτυξη των ιστών.

Η ιατρική αυτή πράξη στοχεύει στο να ενεργοποιήσει και να επιταχύνει την φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του ίδιου του οργανισμού αποκλείοντας της χρήση “ξένου” υλικού με τον πιο ασφαλή τρόπο και χωρίς να τίθεται ενδεχόμενο απόρριψης του υλικού που χρησιμοποιείται, διότι προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά ορατά σε 30 μέρες μέχρι 6 μήνες από την έγχυση.

Οι θεραπείες της Α-PRP μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σ’ όλα τα μέρη του προσώπου αυτοτελώς ή να συνδυαστούν με θερπαπείες IPL και laser. Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για ενυδάτωση και αναζωογόνηση του προσώπου με τη μορφή μεσοθεραπείας έπειτα από filler υαλουρονικού.

Τα ιατρεία Medical Anti – Aging Centers παρακολουθώντας ανελλιπώς τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της αντιγήρανσης εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια με απόλυτη ασφάλεια από εξειδικευμένους δερματολόγους την αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων και έχει ήδη υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας επιβεβαιώνοντας τις εξελίξεις στην ειδικότητα αυτή της ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο της Α-PRP – Αυτόλογης Μεταμόσχευσης Αυξητικών Παραγόντων στο site: www.medicalantiagingcenter.gr

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

comparison_pictures_of_child_and_middle_aged_face.jpg Υαλουρονικό Οξύ – Πηγή νεότητας σε μία ένεση - Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό; Ποιο είναι το μυστικό που εξαφανίζει τις ρυτίδες; Με τα πρώτα σημάδια φθοράς του δέρματος καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό που αλλάζει είναι η δομή του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δομικά συστατικά του δέρματος φθείρονται και δεν αντικαθίστανται σε ποσοστό τέτοιο ώστε να παραμείνει το δέρμα […]
article_2.jpg Επαναστατική τεχνική ανόρθωσης-lift των δερματικών ιστών του προσώπου MESOCOGS –“lunch time” lift - Τα Mesocogs (Face Lifting Threads ) αποτελούν την τελευταία εξέλιξη των μη επεμβατικών μεθόδων αντιγήρανσης που βασίζονται στη χρήση βιο-απορροφήσιμων μικρονημάτων για την ανόρθωση και σύσφιγξη των δερματικών ιστών του προσώπου και του λαιμού, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις το 2013. Εξάλλου, η τάση πλέον των ασθενών είναι να στρέφονται σε λιγότερο επεμβατικές, μη αιματηρές τεχνικές, οι […]
1 Νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στη γήρανση - Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων (Autologous transplantation of Growth Factors – PRP) Μια νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στην γήρανση έρχεται να αποδείξει ότι, όπως η φύση έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αναγεννάται από το ίδιο του το βιολογικό υλικό. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει στρέψει τις έρευνες για θεραπείες που αφορούν σοβαρές ασθένειες […]