Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως ζεστή σαλάτα και ορεκτικό ή να τα χρησιμοποιήσουμε σε πίτσα και μακαρονάδα αντί για σάλτσα ντομάτας.
Για 4 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας 10΄, Χρόνος ψησίματος περίπου 30΄
Υλικά
15 ντοματίνια Σαντορίνης ή τσέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού
Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή δυόσμου
Λίγο μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένουμε τα ντοματίνια κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε στη μέση. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού και το μυρωδικό. Τα ανακατεύουμε απαλά. Τα ρίχνουμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180°C για 30΄. Πριν τα σερβίρουμε, ρίχνουμε ελάχιστο μπαλσάμικο και επιπλέον λίγο δυόσμο ή ρίγανη.
Η διατροφική αξία του πιάτου
Η ντομάτα είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καλίου και μαγγανίου. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι έξοχη επιλογή για την διατροφή μας αφού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και συγχρόνως αποδίδει λίγες θερμίδες.