woman-drinking-in-chair-small1.jpg

Αποτρίχωση με ενισχυμένο παλμικό φως

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

15 Ιουλίου, 2014

Κάθε φορά που θέλεις να εμφανιστείς στην παραλία σκέφτεσαι ποια αποτρίχωση θα σε είχε “σώσει” μία και καλή από την αντιαισθητική τριχοφυία. Μάθε τι είναι το Ενισχυμένο Παλμικό Φως και βάλτο από τώρα στην ατζέντα σου για να βρεις την απάντηση!

Τι  είναι αυτό ακριβώς το Ενισχυμένο Παλμικό Φως;

Είναι ένα φως που παράγεται από μια προηγμένη τεχνολογικά συσκευή, με μεγάλο εύρος μήκους κύματος, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα χρώματα των τριχών σε όλους τους τύπους δέρματος.

Πώς επιτυγχάνεται η αποτρίχωση με αυτή τη συσκευή;

Το παλμικό φως που εκπέμπεται πάνω στο δέρμα απορροφάται από τη μελανίνη των τριχών, η φωτεινή αυτή ενέργεια μετατρέπεται σε δερμική και έτσι καταστρέφεται θερμικά ο θύλακας τις τρίχας με αποτέλεσμα να μην ξανά δημιουργηθεί τρίχα σε αυτό το σημείο.

Μπορεί μια θεραπεία να εξαφανίσει όλες τις τρίχες ή χρειάζονται πολλές επισκέψεις  και πόσες;

Δυστυχώς μόνο 8-15% των τριχών του σώματός μας βρίσκονται ανά πάσα χρονική στιγμή στη φάση που συνθέτουν μελανίνη και επομένως μπορούν να απορροφήσουν το φως και να καταστραφούν. Έτσι χρειάζονται επαναλήψεις που ποικίλουν ανάλογα με το χρώμα τις τρίχας, τη θέση στο σώμα και τον τύπο του δέρματος. Ο μέσος όρος θεραπειών είναι 6.

Υπάρχουν μέρη του σώματος που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος;

Όχι. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Πονάει η θεραπεία;

Είναι σχετικά ανώδυνη. Το ενόχλημα είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα και το 95%το ανέχονται εύκολα.  Αν κάποιος έχει ευαισθησία χρησιμοποιούμε μια τοπική κρέμα αναισθησίας.

Πόσο διαρκεί κάθε θεραπεία;

Ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα όλο το πρόσωπο χρειάζεται 10-15 λεπτά, τα δύο πόδια περίπου 1 ώρα.

Υπάρχει περιορισμός στις δραστηριότητες μετά τη θεραπεία;

Όχι. Η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση. Το μοναδικό που μπορεί να συμβεί είναι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα που διαρκεί πολύ λίγο. Απλώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να περιορίσουμε την έκθεση στον ήλιο.

Σε τί διαφέρει αυτή η μέθοδος από τα Laser;

Είναι πιο προηγμένης τεχνολογίας από τα Laser. Τα Lasers έχουν ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και γενικά είναι αποτελεσματικά σε μαύρες τρίχες και άσπρο δέρμα.

Το Ενισχυμένο Παλμικό Φως έχει ένα εύρος μήκος κύματος (590-1200 nM) που  επιτρέπει την προσαρμογή της θεραπείας ανάλογα με το χρώμα της τρίχας και του δέρματος.

Πώς συγκρίνεται η θεραπεία αυτή με την ηλεκτρόλυση;

Η ηλεκτρόλυση είναι αιματηρή και επώδυνη διαδικασία που συχνά αφήνει και μικρές ουλές από τον τραυματισμό με τη βελόνα. Απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση μπορεί να διαρκέσει χρόνια και είναι κουραστική καθότι αντιμετωπίζεται μια-μια τρίχα, σε αντίθεση με το Παλμικό Φως που αντιμετωπίζει πολλές τρίχες μαζί.

Είναι ακριβή αυτή η θεραπεία;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέθοδος αυτή τελικά είναι πιο οικονομική ακόμα και από τη χρόνια χρήση απλών αποτριχωτικών μεθόδων.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

original_ok.jpg Ναι στην έκθεση στον ήλιο, αλλά με προστασία! - Με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών που όλοι χρειαζόμαστε, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε κάποιες βασικές οδηγίες. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι η αποφυγή στην έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία. Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για όλες τις ηλικίες , ιδιαίτερα όμως στα βρέφη και στα παιδιά. Ο λόγος είναι ότι η έκθεση στον […]
woman-drinking-in-chair-small1.jpg Αποτρίχωση με ενισχυμένο παλμικό φως - Κάθε φορά που θέλεις να εμφανιστείς στην παραλία σκέφτεσαι ποια αποτρίχωση θα σε είχε “σώσει” μία και καλή από την αντιαισθητική τριχοφυία. Μάθε τι είναι το Ενισχυμένο Παλμικό Φως και βάλτο από τώρα στην ατζέντα σου για να βρεις την απάντηση! Τι  είναι αυτό ακριβώς το Ενισχυμένο Παλμικό Φως; Είναι ένα φως που παράγεται από […]