Αποκατάσταση Μαστού

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

15 Οκτωβρίου, 2014

Η αποκατάσταση μαστού αφορά γυναίκες που έχουν αφαιρέσει το σύνολο ή μέρος του μαστού κατά τη διάρκεια μαστεκτομής. Αυτή η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά τον μαστό έτσι ώστε να έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και σχήμα με αυτό που είχε πριν. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, η θηλή και η θηλαία άλω μπορούν επίσης να προστεθούν. Στις γυναίκες από τις οποίες αφαιρέθηκε μόνο ένα μέρος του στήθους τους γύρω από έναν όγκο δεν θα χρειαστούν πλήρη αποκατάσταση παρά μόνο επέμβαση ογκοπλαστικής.

Μια μαστεκτομή λόγω καρκίνου αποτελεί τραυματική εμπειρία και η αποκατάσταση μαστού μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Ο Δρ. Γεωργόπουλος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε τεχνικές και διαδικασίες αποκατάστασης μαστού. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ό, τι αφορά τις διαδικασίες αποκατάστασης μαστού και θεωρείται ειδικός σε αυτό τον τομέα. Έχει επίγνωση των ανησυχιών που θα έχουν ασθενείς και κατά τη διάρκεια της γνωμάτευσης του μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για όλες τις επιλογές σας και να καταλήξετε στην καλύτερη απόφαση για σας.

Οι αυτόλογες μέθοδοι προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για μια γρήγορη ανάρρωση και μια φυσική εμφάνιση για τον ασθενή. Οι επεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν πολύ ακριβείς μικροχειρουργικές τεχνικές για την αφαίρεση ιστού από μια περιοχή και την μεταφορά του στην περιοχή του μαστού για τη δημιουργία ενός φυσικού στήθους. Με τη χρήση ιστού από το ίδιο μας το σώμα, η αποδοχή του είναι εξασφαλισμένη. Η επέμβαση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή, κάτι που σημαίνει ότι ο ασθενής δεν θα χρειαστεί να αναρρώσει από μια δεύτερη επέμβαση.

Διαδικασία αποκατάστασης με τη χρήση μυοδερματικού κρημνού του ορθού κοιλιακού (TRAM)

Με τη διαδικασία TRAM, ο Δρ. Γεωργόπουλος αφαιρεί ένα τμήμα ιστού το οποίο περιλαμβανει μύ, υποδόριο λίπος και δέρμα μαζί με το αιμοφόρο αγγείο του στην κοιλιακή χώρα και το μεταφέρει εννιαιο ή το επανασυνδέει σε ένα αιμοφόρο αγγείο στην περιοχή του θώρακα. Το γεγονός ότι το σώμα χρησιμοποιεί τον ίδιο του τον ιστό και τρέφεται από την παροχή αίματος του σώματος οδηγεί σε επιτυχή αποδοχή του μεταμοσχευμένου ιστού.

Διαδικασία αποκατάστασης με ελεύθερο κοιλιακό κρημνό (DIEP)

Η εξελιγμένη μορφή της παραπάνω διαδικασίας ονομάζεται αποκατάσταση μαστού DIEP και αποτελεί επίσης ειδικότητα του Δρα. Γεωργόπουλου. Η επέμβαση αυτή θεωρείται η πιο προχωρημένη διαθέσιμη αποκατάσταση, ενώ πολύ λίγοι είναι οι χειρουργοί οι οποίοι είναι σε θέση να την φέρουν αποτελεσματικά εις πέρας. Με αυτήν την τεχνική, ο κοιλιακός ιστός, το δέρμα και ορισμένες φορές οι μύες αφαιρούνται από την κοιλιακή χώρα, διατηρώντας την ανθεκτικότητα και την ολότητα της κοιλιάς. Ο αυτόλογος ιστός προετοιμάζεται, εξασφαλίζοντας ότι θα εμφυτευθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στην περιοχή του μαστού. Η επέμβαση αυτή χαρίζει το πλέον φυσικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό των λιγότερων δυνατών ουλών στον ασθενή.

Διαδικασία Αποκατάστασης Κρημνού Πλατύ Ραχιαίου Μυ

Με τη διαδικασία αυτή, ο πλατύς ραχιαίος μυς μεταφέρεται από το οπίσθιο στο πρόσθιο μέρος του σώματος για να αντικαταστήσει την ουλή ή τον ακτινοβολημένο κατεστραμμένο ιστό του θωρακικού τοιχώματος. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με ένα εμφύτευμα στήθους ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος μαστός. Αυτή είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία, αν και σε ορισμένους ασθενείς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ πετυχημένα, ειδικά για εκείνους που έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία. Μόνο κατάλληλα εκπαιδευμένοι και υψηλά ειδικευμένοι χειρούργοι όπως ο Δρ. Γεωργόπουλος έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτή την επέμβαση. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο ίδιος ο ιστός του σώματος προβάλλεται προς τα εμπρός για να διατηρηθεί η φυσική αίσθηση και σταθερότητα του μαστού.

Η Διαδικασία

Η θεραπεία αποκατάστασης μαστού θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά από αναλυτικές διαβουλεύσεις με τον Δρ. Γεωργόπουλο, ο οποίος θα σας δώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές ερωτήσεις σχετικά με τη επέμβαση, ο Δρ. θα είναι σε θέση να τις απαντήσει για σας.

Οι δύο κύριοι τύποι επέμβασης είναι η άμεση αποκατάσταση μαστού και η απώτερη αποκατάσταση μαστού.

Η άμεση αποκατάσταση μαστού πραγματοποιείται σε συνδυασμό με μαστεκτομή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι ιστοί του μαστού δεν έχουν υποστεί ζημιές από ακτινοθεραπεία ή ουλές, πράγμα το οποίο συνεπάγεται ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή. Μετά την αρχική χειρουργική επέμβαση, ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω επεμβάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η απώτερη ή καθηστερημένη αποκατάσταση μαστού ξεκινά αφού έχει πραγματοποιηθεί η αρχική μαστεκτομή. Αυτή ενδέχεται να είναι η προτιμώμενη διαδικασία για τις γυναίκες οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση. Μπορεί επίσης να είναι καλύτερη για τις γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να εξετάσουν την προοπτική μιας τέτοιας επέμβασης ενώ βρίσκονται στη διαδικασία διάγνωσης του καρκίνου.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τη χρήση ενός εμφυτεύματος ή με τη τεχνική της μεταμόσχευσης λίπους το οποίο έχει ληφθεί από κάποιο άλλο μέρος του σώματός σας. Το πλεονέκτημα της μεταμόσχευσης λίπους είναι ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στη δημιουργία ενός περισσότερο φυσικού αποτελέσματος.

Ο Δρ. Γεωργόπουλος είναι αναγνωρισμένος ειδικός σε τεχνικές μεταμόσχευσης λίπους, καθώς και στη χρήση τεχνικών αυτόλογων ιστών, όπως ο Πλατύς Ραχιαίος και οι διαδικασίες αποκατάστασης TRAM και DIEP για τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Κάθε ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτεί πλήρως τον Δρ. Γεωργόπουλο πριν καταλήξει στη σωστή επιλογή αποκατάστασης.

Μετά την Αποκατάσταση Μαστού

Η αποκατάσταση μαστού συνεπάγεται μια διανυκτέρευση, αν και θα είστε σε θέση να επιστρέψετε σε πλήρη δραστηριοτητα εντός μιας εβδομάδας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να είστε κουρασμένες και να αισθανθείτε κάποιο πόνο για δύο ως τρεις βδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο Δρ. Γεωργόπουλος θα συνταγογραφήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή κατά του πόνου κριθεί απαραίτητη.

Ενδέχεται να πάρετε εξιτήριο έχοντας μια ή περισσότερες παροχετευσεις να βρίσκονται στην περιοχή του θώρακα, οι οποίες αφαιρούν τα επιπλέον υγρά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης. Το προσωπικό του Geoplasty Center θα σας δείξει πώς να διαχειριστείτε μια τέτοια περίπτωση. Θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού για το πώς να διαχειριστείτε την ανάρρωσή σας μετά την επέμβαση και θα πρέπει να μείνετε σε επαφή μαζί μας για να εξασφαλιστεί ότι η ανάρρωση εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Παρενέργειες

Με όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις υπάρχει η πιθανότητα ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως η λοίμωξη. Θα υπάρξει κάποιος πόνος και οίδημα μετά την επέμβαση και είναι πιθανό να σχηματιστούν ουλές και μούδιασμα γύρω από την χειρουργημένη περιοχή.

Ωστόσο, ο Δρ. Γεωργόπουλος θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τους καλύτερους τρόπους ελαχιστοποίησης των παρενεργειών της επέμβασης αποκατάστασης.

Αποκατάσταση Μαστού στο Geoplasty Center

Ο Δρ. Γεωργόπουλος θα σας παράσχει συμβουλές αυτοπροσώπως στο Κέντρο. Είναι ειδικός στον τομέα και θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να κάνετε τις επιλογές που θα σας οδηγήσουν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κλείστε ένα ραντεβού για να μιλήσουμε για τις επιλογές σας και να καθορίσουμε το καλύτερο σχέδιο δράσης για σας.

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

geoplasty_pdo_lifting_threads.jpg Λιφτινγκ Προσώπου με νήματα Icon BioMed – DreamUp - Νικήστε το χρόνο σωστά και φυσικά. Νέο Lifting με DreamUp νήματα από την Icon BioMed, σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς χειρουργείο τώρα! Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου & σώματος που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας. Lifting με νήματα PDO Το lifting […]
Αποκατάσταση Μαστού - Η αποκατάσταση μαστού αφορά γυναίκες που έχουν αφαιρέσει το σύνολο ή μέρος του μαστού κατά τη διάρκεια μαστεκτομής. Αυτή η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά τον μαστό έτσι ώστε να έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και σχήμα με αυτό που είχε πριν. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, η θηλή και η θηλαία άλω μπορούν επίσης να προστεθούν. […]
nimata.png Λίφτινγκ προσώπου με νήματα Icon BioMed – DreamUp - Νικήστε το χρόνο σωστά και φυσικά. Νέο Lifting με DreamUp νήματα από την Icon BioMed, σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς χειρουργείο τώρα! Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου & σώματος που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας. Lifting με νήματα PDO Το lifting […]
stithos.jpg Αυξητική μαστού: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε - Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Για όλες τις λεπτομέρειες που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην επέμβαση αυτή μας μίλησε ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Σπύρος Γεωργόπουλος. Η αυξητική μαστού είναι μια διαδεδομένη αισθητική επέμβαση. Μπορείτε να επιλέξετε την αυξητική μαστού επειδή αισθάνεστε ότι το στήθος σας είναι […]