Η επιστήμη της Γαστρεντερολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Το μέλλον είναι τώρα!

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11 Δεκεμβρίου, 2021

Για την επιστήμη της Γαστρεντερολογίας, τις νέες ιατρικές εξελίξεις στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων, τις επενδύσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αλλά κυρίως, τη δημιουργία νέων τμημάτων στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ασθενούς, μας μιλά ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Γενικά

Στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, απαιτείται να προβλέψουμε και να εξατομικεύσουμε την εξέλιξη των νοσημάτων. Η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων αποτελεί μία συνειδητή στρατηγική επιλογή της Διοίκησης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. Προβάλλοντας αυτή τη θεμελιώδη αρχή στον τομέα της Γαστρεντερολογικής επιστήμης, σε καθημερινή βάση στην κλινική μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ακολουθούμε και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις συλλέγοντας πληροφορίες για τον άνθρωπο – ασθενή, προκειμένου να εξατομικεύσουμε τη διάγνωση, την παρακολούθηση και τις θεραπευτικές αποφάσεις, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: να επιτύχουμε το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Δημιουργία νέας υποδομής: Επιστημονική Αριστεία

Στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου και μέσα από μία διετή διαδικασία εξέλιξης είμαστε πλέον σε θέση να παρουσιάσουμε τη νέα μορφή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με τρία νέα τμήματα, που οργανικά, επιστημονικά και διοικητικά, είναι βασισμένη στα διεθνή πρότυπα των μεγαλύτερων νοσοκομείων διεθνώς και συγκεκριμένα:

Το τμήμα νευρογαστρεντερολογίας, που στα δύο τμήματα μελέτης ανώτερου και κατώτερου πεπτικού. Τα συγκεκριμένα τμήματα εξετάζουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά πληθώρα ασθενών με συμπτωματολογία διαταραχής του άξονα του εγκεφάλου – εντέρου. Επιπλέον, πραγματοποιούν εξειδικευμένες εξετάσεις μελέτης του πεπτικού συστήματος, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, σε συνδυασμό, με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων μελέτης του πεπτικού συστήματος. Ακολουθώντας, δε τα νεότερα διεθνή ιατρικά δεδομένα, παρέχουν ακριβείς οδηγίες για τα είδη χειρουργικής επέμβασης που πρέπει να εφαρμοστούν, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο, την επιτυχία των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Το τμήμα ενδοσκοπικών υπερήχων, με κύριο ρόλο τη διάγνωση νόσων του ήπατος και του παγκρέατος, σε συνεργασία με δύο υψηλοτάτου επιπέδου ομάδες χειρουργικής ήπατος – παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Συνδυάζοντας τον υπέρηχο με την ενδοσκόπηση και κάνοντας χρήση του βιοϊατρικού εξοπλισμού τελευταίας που διαθέτει η κλινική, δίδεται η δυνατότητα μελέτης συγκεκριμένων οργάνων,όπως για παράδειγμα του παγκρέατος, του στομάχου, του οισοφάγου, του λεπτού εντέρου, του ορθού, αλλά και η δυνατότητα λήψης υλικού από τις υπό εξέταση βλάβες με ειδική λεπτή βελόνα η οποία διέρχεται από τον αυλό του ενδοσκοπίου (EUS-FNA).

Τα τμήματα στελεχώνονται με επικεφαλής ιατρούς οι οποίοι έχουν θητεύσει και αποκτήσει γνώση και εμπειρία σε Επιστημονικά Ιδρύματα κύρους, ενώ παράλληλα, διαθέτουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις , διακρίσεις και εκτίμηση από την κοινότητα των ειδικών. Τα τμήματα είναι επιστημονικά διασυνδεδεμένα με άλλα αντίστοιχα κέντα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, προκειμένου να ανταλλάσσονται γνώσεις και εμπειρίες και να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί η συνέργεια και συμμετοχή μας μαζί με άλλα τέσσερα από την Ευρώπη στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την πρόληψη του καρκίνου του πεπτικού.

Το μέλλον είναι τώρα!

Ζούμε πλέον στην περίοδο της νέας ψηφιακής εποχής με ρυθμούς αλλαγής ταχύτερους από ποτέ. Πρωτοπόροι, για μια ακόμη φορά στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, με κύρια χαρακτηριστικά την εξατομίκευση, την άνεση, την ταχύτητα και την αμεσότητα. Μέσα από “έξυπνες” τεχνολογίες, ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ικανότητες, αναπτύσσουμε νέες μεθόδους θεραπείας και βελτιώνουμε τις υφιστάμενες, με έμφαση στην πρόληψη και ίαση της ασθένειας, πριν ακόμη εξελιχθεί.

Αξιολογώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω προχωρήσαμε, ως οφείλαμε, στη στρατηγική αναδιάρθρωση της Γαστρεντερολογικής Κλινικλης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσδιοριζόμενοι από τις ανάγκες, συμπεριφορές και συνήθειες των ασθενών, όπως αυτές μεταβάλλονται και ορίζονται από τις επιταγές των εξελίξεων.

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors shutterstock 1683319231 1 Η επιστήμη της Γαστρεντερολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Το μέλλον είναι τώρα! - Για την επιστήμη της Γαστρεντερολογίας, τις νέες ιατρικές εξελίξεις στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων, τις επενδύσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αλλά κυρίως, τη δημιουργία νέων τμημάτων στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ασθενούς, μας μιλά ο Δημήτρης Καραγιάννης, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής […]