Ιατρικός Βελονισμός: Πως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM) βοηθά στην αντιμετώπιση δυσίατων παθήσεων όρασης

Γράφτηκε από My Doctors :: [Παρασκευή, 28 Μάιος 2021 10:45]
Ιατρικός Βελονισμός: Πως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM...

Τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν την εναλλακτική θεραπεία του Bελονισμού προκειμένου να δώσουν λύσεις σε χρόνια και μη προβλήματα υγείας.

Στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού, που στεγάζεται στους Αμπελοκήπoυς (Κηφισίας 125-127 www.orasisac.com & www.velonismos-iatrikos.gr) αποτελεί βασική προτεραιότητα η παροχή και η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στον κάθε ασθενή μας ξεχωριστά και η εξατομικευμένη αντιμετώπισή του, με ολιστική προοπτική, κάτι που άλλωστε πρεσβεύει η φιλοσοφία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Ο βελονισμός είναι μια περιφερική ιστική διέγερση που μεταδίδεται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και περιγράφεται από την νευροφυσιολογία. Ως μέθοδος νευροδιέγερσης προκαλεί αλλαγές που αφορούν στην αισθητικότητα, την διεγερσιμότητα , την λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, τα επίπεδα ορμονών και την ανοσολογική απάντηση. Ο θεραπευτικός στόχος του Βελονισμού είναι η επίτευξη αλλαγών σε επίπεδο εγκεφαλικών πυρήνων, νευρικών αξόνων και λειτουργικών νευρωνικών δικτύων.


Στην περίπτωση της Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας, ο Βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο αναστρέφει αλλά και βελτιώνει την οπτική οξύτητα επιδρώντας κατά κύριο λόγο στην Ωχρά Κηλίδα του οφθαλμού και λιγότερο στον υπόλοιπο αμφιβληστροειδή χιτώνα. Η Ωχρά Κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Η εκφύλισή της προκαλείται από τη βλάβη του κεντρικού τμήματος του αμφιβληστροειδούς, όπου καταγράφονται οι εικόνες που βλέπουμε και οι οποίες προωθούνται μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο. Κάποια από τα συμπτώματά της είναι η μείωση της ικανότητας στη διάκριση χρωμάτων, η θολή όραση καθώς και η δυσκολία αναγνώρισης προσώπων. Με την εφαρμογή συγκεκριμένων Βελονιστικών Πρωτοκόλλων, παθήσεις όπως η νόσος του Stargardt και η αμφιβληστροειδοπάθεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.


Το Γλαύκωμα θεωρείται μια οφθαλμική πάθηση που σχετίζεται με την προοδευτική βλάβη του οπτικού νεύρου. Η μη έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση είναι πιθανό να οδηγήσει ως και στην ολική τύφλωση. Χαρακτηρίζεται ως ‘‘σιωπηλή νόσος’’ επειδή στα αρχικά της στάδια είναι ασυμπτωματική. Άτομα που είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν γλαύκωμα είναι οι διαβητικοί, υπερτασικοί, μύωπες, ηλικιωμένοι, άτομα με αγγειακές παθήσεις και όσοι έχουν κληρονομική προδιάθεση. Το γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας (χρόνιο) επηρεάζει πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και συνιστά την πιο κοινή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης. Εκτός από τη συμμόρφωση με την φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να διατηρηθεί φυσιολογική πίεση στα μάτια και να προστατευθεί το οπτικό νεύρο από περαιτέρω βλάβες, ο Ιατρικός βελονισμός μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο.

Τα οφέλη του Βελονισμού αποτυπώνονται σε σημαντικό αριθμό παθήσεων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γαστρεντερικές και Γυναικολογικές Διαταραχές, το άγχος και η κατάθλιψη, η διακοπή του καπνίσματος, τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης, η παχυσαρκία είναι μερικές μόνο από τις ασθένειες που αντιμετωπίζει αυτή η εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Το “Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού” αποτελεί προσωπικό όραμα του ιδρυτή του κου Βασίλειου Σπύρου, ασθενής και ο ίδιος με τη νόσο του Stargardt, ο οποίος κατόρθωσε να βελτιώσει σημαντικά την οπτική του ικανότητα μέσω του Βελονισμού. Η έμπειρη ιατρική του ομάδα και το εξειδικευμένο διοικητικό του προσωπικό είναι στη διάθεση σας για να λύσουν κάθε απορία σας.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού
Λεωφόρος Κηφισίας 125-127
Τ:210 6910401-402

Social share
Our website is protected by DMC Firewall!