Υπογονιμότητα και Ιατρικός Βελονισμός
My Doctors
ipogonimotita-velonismos.jpg

Τι είναι η Υπογονιμότητα 

Η υπογονιμότητα είναι από τις πιο συχνές και ταυτόχρονα περίπλοκες ιατρικές καταστάσεις που  έχουν αντίκτυπο σε σωματικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άντρα.

Όταν ένα ζευγάρι μετά από επανειλημμένες και συνεχείς προσπάθειες έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο καθώς έχει δοκιμάσει κάθε δυνατή προσπάθεια, είναι έτοιμο να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιλογή. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η εναλλακτική επιλογή του Ιατρικού Βελονισμού, που μπορεί να εφαρμοσθεί για την αντιμετώπιση  διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων.

Ο Ιατρικός Βελονισμός δυστυχώς δεν είναι η πρώτη επιλογή που σκέφτεται το ζευγάρι ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες λυσεις υπογονιμότητας. Αλλά, είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ως σήμερα. Ακόμη και σε περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), ο Βελονισμός έχει και εκεί την χρησιμότητά του, καθώς μπορεί να συνδυαστεί προκειμένου να έρθουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή, γίνεται μία συνεδρία Ιατρικού Βελονισμού  στο Ινστιτούτο μας την ημέρα της εμβρυομεταφοράς και ακολουθεί μια επόμενη συνεδρία, την ίδια ή την επομένη ημέρα της εμβρυομεταφοράς.  

 

Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει στην υπογονιμότητα;

Οι επιδράσεις που έχει επιφέρει ο Ιατρικός Βελονισμός στη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας όπως και τα οφέλη, είναι πολλαπλά και οι μελέτες που διεξάγονται ανά τον κόσμο το επιβεβαιώνουν.                       

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως μέσω του Ιατρικού Βελονισμού πριν αλλά και μετά από κάθε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, το ποσοστό για πιθανότητα εγκυμοσύνης ήταν βελτιωμένο κατά 50% σε σχέση με πριν. Ειδικότερα, η χρήση Βελονισμού συνδυαζόμενη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει αποδείξει ότι αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, την υγιή εξέλιξη της και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωσή της και απόκτηση υγιών μωρών.

Όταν η ασθενής προσέρχεται για Βελονισμό, με βασικές αιτίες υπογονιμότητας, το άγχος και το στρες, τότε τα αποτελέσματα τα οποία παρατηρούμε από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες είναι θετικά, αλλά είναι ακόμη καλύτερα όταν δεν υπάρχει προφανής αιτία (ιδιοπαθής υπογονιμότητα).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού ακολουθούνται και χρησιμοποιούνται αυστηρά, προκαθορισμένα πρωτόκολλα Βελονισμού, από εξειδικευμένο Ιατρό – Βελονιστή, τα οποία κατόπιν συζήτησης μαζί του προσαρμόζονται στις ανάγκες του ζευγαριού.      

 

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος  να ξεκινήσετε τον Βελονισμό;

Η σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού και ενισχύεται σε σταθερή βάση με νέα έρευνες που αφορούν την Υπογονιμότητα.

Ο Βελονισμός συνήθως συνιστάται στους ασθενείς δύο έως τρεις μήνες πριν από την διαδικασία της  εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Επίσης, μελέτη του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αύξησαν την επιτυχή διαδικασία της εμβρυομεταφοράς όταν ακολούθησαν μια συνεδρία Βελονισμού πριν και μετά τη μεταφορά του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της κλασικής ιατρικής, δηλαδή, μόνο μέσω του συνδυασμού Βελονισμού και φυτικών φαρμάκων, καθίσταται δυνατή η σύλληψη ενός παιδιού.

 

Η διαφορετικότητα του Ιατρικού Βελονισμού           

Η σπουδαιότητα με την οποία λειτουργεί ο Βελονισμός έγκειται στο γεγονός ότι δρα εντελώς  διαφορετικά από ότι τα φάρμακα. Και αυτό διότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, τονώνουμε το νευρικό σύστημα και κατ’ επέκταση το σώμα, δρώντας στους φυσιολογικούς μεσολαβητές όπως στην παραγωγή ορμονών και των αντίστοιχων νευροδιαβιβαστών. Εμφανίζεται από την πρώτη συνεδρία ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας, αλλά και βελτίωση των πιθανών διαταραχών της περιόδου. Οι τρόποι με τους οποίους βοηθάει ο βελονισμός την Υπογονιμότητα είναι οι παρακάτω:

  • – Επιτυγχάνεται η αύξηση της ροής του αίματος στις ωοθήκες και στο ενδομήτριο
  • – Συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμόνης γοναδοτροπίνης (αύξηση ποσοστών ωορρηξίας)
  • – Έχει παρατηρηθεί αύξηση της ορμόνης β-ενδορφίνης (εγκέφαλος)
  • – Ο βελονισμός βοηθάει στην αύξηση του αριθμού των ωαρίων (αρχικά των ωοθυλακίων) και ταυτόχρονα στη θρέψη και τη  διέγερση αυτών
  • – Έχει αναλγητική και αγχολυτική δράση κατά τη διάρκεια της ενδοκολπικής ωοληψίας
  • – Η εμφύτευση του κυήματος μετά την εμβρυομεταφορά γίνεται ευκολότερη εξαιτίας του περιορισμού στη συστολή της μήτρας
  • – Μειώνει τον αριθμό των έκτοπων κυήσεων

 

Ποια είναι  η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη καθώς οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές, ειδικά κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, και τοποθετούνται σε απομακρυσμένα σημεία όπως στα χεριά, ποδιά και ψηλά στην κοιλιά (επάνω από την περιοχή του ομφαλού).

Ο αριθμός των συνεδριών, η συχνότητα και ο ρυθμός τους καθορίζονται έπειτα από την εικόνα του ασθενή που θα έχει λάβει ο Ιατρός – Βελονιστής μας, έχοντας φυσικά εξετάσει και ο ίδιος την κλινική κατάσταση.

Επίσης ο βελονισμός  δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει η υποψηφία μητέρα, δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς αυτή, αλλά αντιθέτως ενισχύει την φαρμακευτική της δράση.

 

MyDoctors ajax loader

Μπορει να σας ενδιαφερουν

Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι

Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι

H ζεστή περίοδος του καλοκαιριού και ο καυτός ήλιος βλάπτουν την επιδερμίδα του προσώπου σας, η οποία χρειάζεται ειδική περιποίηση για να αντεπεξέλθει. Είναι η περίοδος κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε διάφορους επιθετικούς παράγοντες, εξαιτίας της έντασης της...

Αλκοόλ στην παραλία; Γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Αλκοόλ στην παραλία; Γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Επικίνδυνη κρίνεται από τους ειδικούς η κατανάλωση αλκοόλ το καλοκαίρι, αφού μπορεί να γίνει αιτία εμφάνισης δερματικών νόσων και επιδείνωσης των υφιστάμενων. Η δροσιστική μπίρα και το απολαυστικό κοκτέιλ ειδικά κάτω από τον ήλιο μπορεί να βλάψουν το δέρμα και όχι...

Ωτοσκλήρυνση: Αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση

Ωτοσκλήρυνση: Αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση

Η ωτοσκλήρυνση ή ωτοσπογγίωση, είναι μία όχι τόσο συχνή πάθηση του ωτός, που προκαλεί βαρηκοΐα με έναρξη σε νεαρές ηλικίες, σε ποσοστό 1-2% του πληθυσμού. Ο όρος προέρχεται από τις λέξεις ους (αυτί) και σκλήρυνση, και περιγράφει ακριβώς αυτό που προκαλεί η νόσος....

Ρήξεις πρόσθιου χιαστού: Πιο συχνές στις γυναίκες και τις έφηβες αθλήτριες

Ρήξεις πρόσθιου χιαστού: Πιο συχνές στις γυναίκες και τις έφηβες αθλήτριες

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα. Η πιθανότητα ρήξης ΠΧΣ σε γυναίκες αθλήτριες έχει βρεθεί ότι είναι από δύο έως οκτώ φορές υψηλότερη από ό,τι...

Τομοσύνθεση: Η εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας

Τομοσύνθεση: Η εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας

Γράφει ο Δρ Σταμάτιος Μερκούρης, Διευθυντής του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του Affidea Central. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί πλέον τη συχνότερη μορφή κακοήθειας παγκοσμίως. Για τον λόγο αυτό έχουν καθιερωθεί προγράμματα προληπτικής εξέτασης των μαστών, τα οποία...

Ηλιακή ακτινοβολία και αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα: Φίλοι ή εχθροί;

Ηλιακή ακτινοβολία και αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα: Φίλοι ή εχθροί;

Το ηλιακό φως είναι μια βασική πηγή φωτός και θερμότητας για τη ζωή στη γη. Αποτελείται από υπεριώδη (UV), ορατή και υπέρυθρη ακτινοβολία. Η εξάντληση του στρατοσφαιρικού όζοντος και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, οδηγούν σε αυξημένη έκθεση σε υπεριώδεις (UV) ζώνες...

Πώς θα προστατέψουμε την υγεία μας εν μέσω καύσωνα

Πώς θα προστατέψουμε την υγεία μας εν μέσω καύσωνα

Είναι όλο και πιο συχνοί, όλο και πιο έντονοι, όλο και πιο μεγάλοι σε διάρκεια. Συμβαίνουν, πλέον, ταυτόχρονα σε διαφορετικές και μακρινές μεταξύ τους χώρες ή ακόμα και ηπείρους, όπως π.χ. σε Αμερική και Ευρώπη, καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές,...

Διαβήτης: Πώς να περάσετε ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές

Διαβήτης: Πώς να περάσετε ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν σακχαρώδη διαβήτη και γι’ αυτό, πρέπει να λαμβάνουν κάποια μέτρα στις καλοκαιρινές τους διακοπές, ώστε να αποφύγουν τα δυσάρεστα απρόοπτα. Τι πρέπει οπωσδήποτε να έχω μαζί στα ταξίδια και στις διακοπές μου; Εκτός απο τα φάρμακα,...

Αντιγήρανση: Ποιες θεραπείες είναι ασφαλείς το καλοκαίρι;

Αντιγήρανση: Ποιες θεραπείες είναι ασφαλείς το καλοκαίρι;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι διακοπές για τους περισσότερους είναι προ των πυλών. Όμως δεν είναι όλοι προετοιμασμένοι ώστε να τις απολαύσουν στο έπακρο. Ένα ποσοστό γυναικών, αλλά και ανδρών, δυσκολεύονται να αφεθούν και να τις ευχαριστηθούν, παρά τη...