Βράβευση στα Patient Partnerships Awards 2022 για την Affidea
My Doctors

Για το πρόγραμμα Dose Excellence που εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε o Όμιλος Affidea στη φετινή τελετή απονομής βραβείων Patient Partnerships Awards 2022, που αφορά στο πρωτόκολλο βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας που εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα ο Όμιλος Affidea.

Τα βραβεία Patient Partnerships Awards είναι μία ετήσια διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της Υγείας. Οι πρακτικές αυτές έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των σημαντικότερων πρωτοβουλιών στον κλάδο της Υγείας, η Affidea Ελλάδος τιμήθηκε με Βραβείο στην ενότητα Quality Improvement Initiative, όπου συμμετείχε με την καμπάνια Βελτιστοποίησης της Δόσης “Dose Excellence”, ενώ αποτέλεσε τον Μέγα Υποστηρικτή της διοργάνωσης.

Ο Όμιλος Affidea έχει ξεκινήσει πανευρωπαϊκά και κατ’ αποκλειστικότητα την καμπάνια Βελτιστοποίησης της Δόσης “Dose Excellence”, σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία GE Healthcare, αποσκοπώντας στην ασφαλέστερη διεξαγωγή των αξονικών τομογραφιών. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνεχή έλεγχο της δόσης ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση αξονικής τομογραφίας με στόχο αυτή να είναι η χαμηλότερη δυνατή, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα εικόνας με υψηλή διαγνωστική αξία.  Επιπλέον, η δόση ακτινοβολίας εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του και το είδος της εξέτασης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών του Ομίλου, ενώ η ελαχιστοποίηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας επιτυγχάνεται με:

  • την συμβολή κορυφαίας ομάδας άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου, οι οποίοι καθορίζουν την ισορροπία ανάμεσα στη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας και τη βέλτιστη διαγνωστικά παραγόμενη εικόνα (Balanced Radiography).
  • τη χρήση κορυφαίου ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αντικαθίσταται και αναβαθμίζεται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα.
  • την υποβολή του εξοπλισμού σε ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους που διεξάγονται από εξειδικευμένο προσωπικό του ομίλου.
  • την παρακολούθηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας και τον έλεγχο της αθροιστικής δόσης, με στόχο την ρύθμιση και την προσαρμογή της σε κάθε ασθενή, στοχεύοντας στην παραγωγή άρτιων διαγνωστικά εικόνων.
  • την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στη βελτιστοποίηση των παραμέτρων των πρωτόκολλων της αξονικής τομογραφίας, με στόχο τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας.

Ο Όμιλος Affidea είναι ο μοναδικός σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που εφαρμόζει το πρωτόκολλο Dose Excellence πανευρωπαϊκά, ενώ όλα τα Κέντρα που συμμετέχουν στην καμπάνια έχουν τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR) για την συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών ως προς τη δόση ακτινοβολίας, με αστέρια EuroSafe Imaging Stars, ενώ κατατάσσονται στη λίστα ‘Wall of Stars’ μαζί με την «αφρόκρεμα» των νοσοκομείων της Ευρώπης.

Η εφαρμογή του Dose Excellence στα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea περιλαμβάνει:

  • Αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δόση ακτινοβολίας, ώστε το σύνολο του προσωπικού να τηρεί πιστά την πολιτική του Ομίλου για τη βελτιστοποίηση της δόσης (Dose awareness).
  • Ειδική ομάδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες που ελέγχει τα καταχωρημένα στοιχεία της χορηγούμενης δόσης ακτινοβολίας, βελτιστοποιεί τα πρωτοκόλλα και αναπτύσσει ορθές πρακτικές. Η ομάδα περιλαμβάνει Ιατρό Ακτινολόγο, Τεχνολόγο, Ακτινοφυσικό και Ειδικό Κλινικών Εφαρμογών.
  • Διαφάνεια και συνεχής ενημέρωση των εξεταζομένων που μας εμπιστεύονται για ό,τι αφορά στη δόση ακτινοβολίας και τις πρακτικές μας.

MyDoctors Νικόλαος Λιάσης 1 min 1

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Affidea Ελλάδος και της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Επιστημονικός Διευθυντής Affidea Central, αγγειολόγος-ακτινολόγος, κ. Νικόλαος Λιάσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρούτζος, δήλωσε σχετικά: «Θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία της Affidea ήταν η κοινή επιθυμία των επιστημόνων της ομάδας όχι μόνο να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών, αλλά να φέρουν την επιστήμη υγείας πιο κοντά στον άνθρωπο. Η συνέπεια στην έγκυρη και ολοκληρωμένη διάγνωση και ο σεβασμός στον εξεταζόμενο έχουν καθιερώσει σήμερα την Affidea ως τον πιο αξιόπιστο πρωτοβάθμιο φορέα υγείας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στο έργο της ιατρικής κοινότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι πρωτοβουλίες μας και η προσπάθεια των έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μας αναγνωρίζονται σταθερά, και ομολογουμένως το πρωτόκολλο διασφάλισης της χαμηλότερης δόσης ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια των εξετάσεων αποτελεί ορόσημο για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα».

Loading

Μπορει να σας ενδιαφερουν

Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή;

Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή;

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για να προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και για να βλέπουμε καλά όταν έχει ηλιοφάνεια. Πόσο συχνά όμως πρέπει να τα αλλάζουμε; Η απάντηση έχει ζωτική σημασία για την όρασή μας. Τα καλά, προστατευτικά γυαλιά...

Καύσωνας: Υποφέρουν περισσότερο οι γυναίκες;

Καύσωνας: Υποφέρουν περισσότερο οι γυναίκες;

Τα κύματα καύσωνα γίνονται όλο και περισσότερο ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενέχουν ποικίλους κινδύνους για την υγεία, όπως θερμοπληξία, θερμική εξάντληση και επιδείνωση χρόνιων παθήσεων. Είναι...

Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Βαθύς είναι ο αντίκτυπος που προκαλούν οι έντονοι φόβοι στην καθημερινότητα, καθώς έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν σε αυτήν και να την ανατρέπουν. Οι φόβοι που γίνονται φοβίες μπορούν να εμποδίζουν την εκτέλεση και των πιο απλών εργασιών και να επηρεάσουν καθοριστικά...

Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή

Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή

Το τρέμουλο των χεριών είναι ένα από τα πιο συχνά και ομολογουμένως πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Άλλοτε αποτελεί απλώς μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ενώ άλλες φορές μπορεί να αποτελεί μια προειδοποιητική ένδειξη υποκείμενων ασθενειών. «Ο ιδιοπαθής τρόμος...

Διαταραχές του ύπνου και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Διαταραχές του ύπνου και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Ποταμίτης, Ιατρός ΩΡΛ, Επιστημονικά Υπεύθυνος Τμήματος Ρογχοπάθειας και Άπνοιας στον ύπνο Ομίλου Affidea. Έρευνες σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν αποδείξει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων πάσχουν από διαταραχές του ύπνου. Μόνο για...

Βλέφαρα: Πόσο κινδυνεύουν από τον ήλιο;

Βλέφαρα: Πόσο κινδυνεύουν από τον ήλιο;

Την επόμενη φορά που θα βάλετε αντηλιακό ή υδατική με SPF στο πρόσωπό σας, θυμηθείτε να αλείψετε προσεκτικά τα βλέφαρά σας. Είναι πολύ ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου, αλλά μένουν συχνά απροστάτευτα εναντίον της. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα...

Χοληστερίνη: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

Χοληστερίνη: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

Η χοληστερόλη είναι μία λιπώδης ουσία που υπάρχει σε όλο το σώμα. Ο οργανισμός την χρειάζεται για τον σχηματισμό των κυττάρων και τη σύνθεση βιταμινών και ορμονών. Σε υψηλά επίπεδα όμως είναι επιζήμια για την υγεία. Προέρχεται από δύο κύριες πηγές. Η μία είναι το...

Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;

Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;

Συχνά γίνεται αναφορά σε φλεγμονώδεις και αντιφλεγμονώδεις δίαιτες, όμως η σύγχυση και η παραπληροφόρηση γύρω από αυτούς τους όρους είναι μεγάλη. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι η φλεγμονή και γιατί θα έπρεπε να ανησυχούμε για αυτή, ενώ υπάρχουν αρκετοί...

Οδηγός Ευεξίας για το Καλοκαίρι από την Affidea

Οδηγός Ευεξίας για το Καλοκαίρι από την Affidea

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης, της διασκέδασης και των εξορμήσεων στη φύση. Ωστόσο δεν πρέπει να παραμελείτε την υγεία σας. Για να απολαύσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές σας διακοπές έχουμε ετοιμάσει στην Affidea έναν ολοκληρωμένο οδηγό ευεξίας με χρήσιμες...