Θεραπείες για το καλοκαίρι από τα Δερματολογικά Κέντρα City Med
My Doctors

Πώς θα είστε λαμπερές και στην παραλία!

Το καλοκαίρι, το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος του Ομίλου Affidea και Συνεργάτης των City Med Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη αναλύει θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν και τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε το δέρμα μας να φαίνεται νεανικό, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλους παράγοντες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ανανέωση του κολλαγόνου, είναι η ιδανική μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε τη θαμπάδα και την αφυδάτωση στο δέρμα μας και να βελτιώσουμε την υφή και την ποιότητα του.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βιομιμητικά πεπτίδια, μια νέα πολλά υποσχόμενη κατηγορία ουσιών που συμβάλλει στη ρύθμιση των κυτταρικών λειτουργιών και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για ανάπλαση και ενίσχυση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Ο δερματολόγος προτείνει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία των ασθενών και το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

«Οι ουσίες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ, με τη μορφή της μεσοθεραπείας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και άμεση λάμψη. Η θεραπεία είναι κατάλληλη ακόμα και για νεαρές ηλικίες», εξηγεί η Δρ. Ταμπούρη.

Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται μέσω της τοποθέτησης μικρής ποσότητας υλικού ενδοδερμικά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Πριν από τη συνεδρία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.

«Αποτελεί μία καλά ανεκτή θεραπεία και οι ουσίες που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλείς και δρουν επιτυγχάνοντας βαθιά ενυδάτωση, κάτι που δεν μπορούμε να πετύχουμε απλώς με μία κρέμα».

Προτείνουμε, ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες των ασθενών και του δέρματος, κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων, τα αποτελέσματα όμως είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες.

MyDoctors face citymed min 

Nanosoft – Νέα τεχνολογία για την περιοχή των ματιών

Το Nanosoft είναι μία καινοτόμος πιστοποιημένη συσκευή μικροέγχυσης, ειδικά σχεδιασμένη για την ανώδυνη και σταθερή έγχυση της μεσοθεραπείας NCTF (NEW CELLULAR TREATMENT FACTOR) 135 HA σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως στα βλέφαρα, περιοφθαλμικά, στο «πόδι της χήνας» και άλλες ευαίσθητες περιοχές, όπως λαιμός, ντεκολτέ και χέρια.

«Η ενεργή φόρμουλα με υαλουρονικό οξύ και 59 αναζωογονητικά στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, συνένζυμα, κ.α. στοχεύει στην διέγερση των ινοβλαστών, την παραγωγή κολλαγόνου και την μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση της επιδερμίδας, λείανση των λεπτών ρυτίδων και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος», επισημαίνει η Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη.

H ενδοδερμική χορήγηση της φόρμουλας καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και βελτιώνει τις λεπτές ρυτίδες, ενώ παράλληλα είναι ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος χωρίς να προκαλεί μελανιές λόγω της χρήσης της ειδικής συσκευής μικροέγχυσης.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία P.R.P. (Platelet Rich Plasma)

Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία καινοτόμα θεραπεία αντιγήρανσης κατά την οποία δεν χρησιμοποιούνται ουσίες, όπως βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, αλλά το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με σκοπό την  κολλαγονογένεση, την ενεργοποίηση δηλαδή του μηχανισμού δημιουργίας νέου κολλαγόνου.

Αρχικά γίνεται λήψη μικρού δείγματος αίματος, όπως σε μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται τη διαδικασία της φυγοκέντρησης και έπειτα διαχωρίζεται το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια.

«Η μέθοδος βασίζεται στο ίδιο μας το αίμα και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του. Μέσω της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας μειώνονται οι ρυτίδες και επιτυγχάνεται σύσφιξη και αναδόμηση κολλαγόνου. Ο συνδυασμός μάλιστα άλλων θεραπευτικών μεθόδων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος», αναφέρει η Δρ. Ταμπούρη.

Το αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, εγχέεται με ανώδυνες μικροενέσεις σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, στην περιοχή των ματιών, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και επούλωση κυτταρικών βλαβών.

Είναι μία απόλυτα ασφαλής θεραπεία, συνήθως απαιτούνται 2 με 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη της απλής μεσοθεραπείας (ειδικά στην περίπτωση που γίνεται συνδυασμός θεραπειών, για παράδειγμα με υαλουρονικό οξύ και αμινοξέα).

MyDoctors body citymed min

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο ανάπλασης, θρέψης και ενυδάτωσης και για το σώμα, η οποία χαρίζει φυσικά αποτελέσματα, χωρίς να είναι επεμβατική. Τα υλικά, είτε λιποδιαλυτικά είτε ουσίες που ευνοούν την μικροκυκλοφορία, την λεμφική αποσυμφόρηση και τη σύσφιξη, εγχέονται μέσω μικρών ενέσεων στις προβληματικές περιοχές.

«Εφαρμόζεται κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς, ωστόσο η εφαρμογή της ενδείκνυται και σε όποιο σημείο του σώματος παρατηρείται πρόβλημα κυτταρίτιδας ή συσσωρεύεται τοπικά λίπος. Ανάλογα με το πρόβλημα της πάσχουσας περιοχής και τις ανάγκες του ασθενούς, επιλέγεται ο συνδυασμός των προς έγχυση ουσιών», σημειώνει η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται άμεσα και είναι εμφανή από τις πρώτες συνεδρίες. Συνήθως απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών. Έπειτα από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενδέχεται να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν 1-2 συνεδρίες τον χρόνο για συντήρηση.

Στα σύγχρονα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, εξοπλισμένα με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και δοκιμασμένων τεχνικών, οι οποίες εγγυώνται, με απόλυτη ασφάλεια, άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι αναλαμβάνουν με τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες για την υγεία του δέρματος, σε πρόσωπο και σώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea (City Med Αθηνών, City Med Αλίμου, City Med Θεσσαλονίκης, City Med Σπάρτης &  City Med Καλαμάτας).

Loading

Μπορει να σας ενδιαφερουν

Άσθμα: Στα 400 εκατομμύρια οι ασθενείς μέχρι το 2025

Άσθμα: Στα 400 εκατομμύρια οι ασθενείς μέχρι το 2025

Σημαντικός παράγοντας θνητότητας, θνησιμότητας και οικονομικού κόστους κάθε χώρας Το άρθρο υπογράφει η  Σοφία Ραυτοπούλου MD, MSC, MRSM(UK), MBGS(UK), Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος Affidea Περιστερίου, MSc Ειδικός Ιατρός Διαταραχών Ύπνου Το βρογχικό άσθμα είναι μία...

Καρδιολογικός Έλεγχος: Γιατί χρειάζεται μετά από λοίμωξη COVID-19;

Καρδιολογικός Έλεγχος: Γιατί χρειάζεται μετά από λοίμωξη COVID-19;

Ανάμεσα στα όργανα που προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός είναι και η καρδιά. Η προσβολή αυτή μπορεί να συμβεί είτε κατά τη διάρκεια της νόσησης, είτε μετά από αυτήν, οπότε αφορά και το σύνδρομο long covid. Το σύνδρομο εμφανίζεται με διάφορα συμπτώματα και επιπλοκές, που...

Οστεοπόρωση: Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος της σιωπηλής νόσου

Οστεοπόρωση: Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος της σιωπηλής νόσου

Το άρθρο υπογράφει ο Ιωάννης Ράλλης, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ενδοκρινολογικού Ιατρείου Affidea Αθηνών H οστεοπόρωση είναι μια πολύ κοινή μεταβολική νόσος των οστών που συχνά αγνοείται και δεν λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία, κυρίως...

Μύθοι και Αλήθειες για την Αιμορροϊδική Νόσο

Μύθοι και Αλήθειες για την Αιμορροϊδική Νόσο

Η αιμορροϊδοπάθεια, η νόσος των αιμορροΐδων, εμφανίζεται στο ίδιο σχεδόν ποσοστό σε γυναίκες και άντρες. Αφορά κυρίως άτομα 45-65 ετών, ενώ αποτελεί τη συχνότερη καλοήθη πάθηση, καθώς υπολογίζεται ότι αφορά έναν στους δύο ανθρώπους μετά την ηλικία των 50. «Γενικότερα,...

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ανακηρύσσει το 2023 ως έτος ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο και ανακοινώνει τους βασικούς άξονες δράσης του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ανακηρύσσει το 2023 ως έτος ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο και ανακοινώνει τους βασικούς άξονες δράσης του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου

Σύντομη παρουσίαση της ΕΚΕ  Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη επιστημονική ιατρική εταιρεία της χώρας με 3.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και μία από τις πιο ενεργές επιστημονικές εταιρείες στην...

Γλαύκωμα: O «ύπουλος εχθρός» της όρασης

Γλαύκωμα: O «ύπουλος εχθρός» της όρασης

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος καθιερώθηκε το 2010 από την Παγκόσμια Οργάνωση Γλαυκώματος (WGA), με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες της μειωμένης όρασης ως αποτέλεσμα του γλαυκώματος και της επίδρασής του στην καθημερινή ζωή των ασθενών. Το γλαύκωμα...

Ευρυαγγείες κάτω άκρων στις γυναίκες: Πρόληψη και θεραπεία

Ευρυαγγείες κάτω άκρων στις γυναίκες: Πρόληψη και θεραπεία

Οι ευρυαγγείες είναι ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα, που απασχολεί πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Τι όμως τις προκαλεί, τι μπορείτε να κάνετε για να τις προλάβετε και ποιες είναι οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές; Γνωστές και ως «φλεβίτιδα», είναι πιο συχνές στις...

Οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα: Πότε χρειάζεται θεραπεία

Οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα: Πότε χρειάζεται θεραπεία

Η οξεία ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια συχνή νόσος που απαντά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα, που προσβάλλει κυρίως το στομάχι και το έντερο. «Κατά τη διάρκεια των μηνών που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, παρατηρείται αύξηση...

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα. Γνωστός ως ο σιωπηλός δολοφόνος, αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι επηρεάζει περισσότερους από 34 εκατομμύρια...