Θεραπείες για το καλοκαίρι από τα Δερματολογικά Κέντρα City Med
My Doctors

Πώς θα είστε λαμπερές και στην παραλία!

Το καλοκαίρι, το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα αφυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος του Ομίλου Affidea και Συνεργάτης των City Med Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη αναλύει θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν και τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε το δέρμα μας να φαίνεται νεανικό, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλους παράγοντες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ανανέωση του κολλαγόνου, είναι η ιδανική μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε τη θαμπάδα και την αφυδάτωση στο δέρμα μας και να βελτιώσουμε την υφή και την ποιότητα του.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βιομιμητικά πεπτίδια, μια νέα πολλά υποσχόμενη κατηγορία ουσιών που συμβάλλει στη ρύθμιση των κυτταρικών λειτουργιών και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για ανάπλαση και ενίσχυση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Ο δερματολόγος προτείνει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία των ασθενών και το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

«Οι ουσίες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ, με τη μορφή της μεσοθεραπείας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και άμεση λάμψη. Η θεραπεία είναι κατάλληλη ακόμα και για νεαρές ηλικίες», εξηγεί η Δρ. Ταμπούρη.

Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται μέσω της τοποθέτησης μικρής ποσότητας υλικού ενδοδερμικά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Πριν από τη συνεδρία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.

«Αποτελεί μία καλά ανεκτή θεραπεία και οι ουσίες που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλείς και δρουν επιτυγχάνοντας βαθιά ενυδάτωση, κάτι που δεν μπορούμε να πετύχουμε απλώς με μία κρέμα».

Προτείνουμε, ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες των ασθενών και του δέρματος, κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων, τα αποτελέσματα όμως είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες.

MyDoctors face citymed min 

Nanosoft – Νέα τεχνολογία για την περιοχή των ματιών

Το Nanosoft είναι μία καινοτόμος πιστοποιημένη συσκευή μικροέγχυσης, ειδικά σχεδιασμένη για την ανώδυνη και σταθερή έγχυση της μεσοθεραπείας NCTF (NEW CELLULAR TREATMENT FACTOR) 135 HA σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως στα βλέφαρα, περιοφθαλμικά, στο «πόδι της χήνας» και άλλες ευαίσθητες περιοχές, όπως λαιμός, ντεκολτέ και χέρια.

«Η ενεργή φόρμουλα με υαλουρονικό οξύ και 59 αναζωογονητικά στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, συνένζυμα, κ.α. στοχεύει στην διέγερση των ινοβλαστών, την παραγωγή κολλαγόνου και την μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση της επιδερμίδας, λείανση των λεπτών ρυτίδων και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος», επισημαίνει η Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη.

H ενδοδερμική χορήγηση της φόρμουλας καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και βελτιώνει τις λεπτές ρυτίδες, ενώ παράλληλα είναι ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος χωρίς να προκαλεί μελανιές λόγω της χρήσης της ειδικής συσκευής μικροέγχυσης.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία P.R.P. (Platelet Rich Plasma)

Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία καινοτόμα θεραπεία αντιγήρανσης κατά την οποία δεν χρησιμοποιούνται ουσίες, όπως βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, αλλά το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με σκοπό την  κολλαγονογένεση, την ενεργοποίηση δηλαδή του μηχανισμού δημιουργίας νέου κολλαγόνου.

Αρχικά γίνεται λήψη μικρού δείγματος αίματος, όπως σε μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται τη διαδικασία της φυγοκέντρησης και έπειτα διαχωρίζεται το πλάσμα, που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια.

«Η μέθοδος βασίζεται στο ίδιο μας το αίμα και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του. Μέσω της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας μειώνονται οι ρυτίδες και επιτυγχάνεται σύσφιξη και αναδόμηση κολλαγόνου. Ο συνδυασμός μάλιστα άλλων θεραπευτικών μεθόδων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος», αναφέρει η Δρ. Ταμπούρη.

Το αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, εγχέεται με ανώδυνες μικροενέσεις σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, στην περιοχή των ματιών, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και επούλωση κυτταρικών βλαβών.

Είναι μία απόλυτα ασφαλής θεραπεία, συνήθως απαιτούνται 2 με 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη της απλής μεσοθεραπείας (ειδικά στην περίπτωση που γίνεται συνδυασμός θεραπειών, για παράδειγμα με υαλουρονικό οξύ και αμινοξέα).

MyDoctors body citymed min

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο ανάπλασης, θρέψης και ενυδάτωσης και για το σώμα, η οποία χαρίζει φυσικά αποτελέσματα, χωρίς να είναι επεμβατική. Τα υλικά, είτε λιποδιαλυτικά είτε ουσίες που ευνοούν την μικροκυκλοφορία, την λεμφική αποσυμφόρηση και τη σύσφιξη, εγχέονται μέσω μικρών ενέσεων στις προβληματικές περιοχές.

«Εφαρμόζεται κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς, ωστόσο η εφαρμογή της ενδείκνυται και σε όποιο σημείο του σώματος παρατηρείται πρόβλημα κυτταρίτιδας ή συσσωρεύεται τοπικά λίπος. Ανάλογα με το πρόβλημα της πάσχουσας περιοχής και τις ανάγκες του ασθενούς, επιλέγεται ο συνδυασμός των προς έγχυση ουσιών», σημειώνει η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται άμεσα και είναι εμφανή από τις πρώτες συνεδρίες. Συνήθως απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών. Έπειτα από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενδέχεται να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν 1-2 συνεδρίες τον χρόνο για συντήρηση.

Στα σύγχρονα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, εξοπλισμένα με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και δοκιμασμένων τεχνικών, οι οποίες εγγυώνται, με απόλυτη ασφάλεια, άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι αναλαμβάνουν με τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες για την υγεία του δέρματος, σε πρόσωπο και σώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea (City Med Αθηνών, City Med Αλίμου, City Med Θεσσαλονίκης, City Med Σπάρτης &  City Med Καλαμάτας).

Loading

Μπορει να σας ενδιαφερουν

Επεμβατική διερεύνηση και αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου

Επεμβατική διερεύνηση και αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου

Η στεφανιαία νόσος είναι γνωστό ότι αποτελεί μαζί με άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα την πλέον συχνή αιτία θανάτου. Η πρόληψη με υγιεινό τρόπο ζωής ή/και φάρμακα έχει σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της συχνότητας και των επιπτώσεών της. «Όταν όμως εκδηλωθεί κλινικά π.χ. με...

Ασφαλείς εξετάσεις και για παιδιά στα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea

Ασφαλείς εξετάσεις και για παιδιά στα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea

Το Dose Excellence είναι μία πρωτοβουλία του Ομίλου Affidea με σκοπό την πραγματοποίηση εξετάσεων αξονικής τομογραφίας με όσο το δυνατόν χαμηλότερη εφικτή δόση στους εξεταζόμενους, διατηρώντας την ποιότητα της διαγνωστικής εικόνας. Το Dose Excellence ξεκίνησε το 2014...

7 + 1 μύθοι σχετικά με τα ζωικά λίπη στη διατροφή μας

7 + 1 μύθοι σχετικά με τα ζωικά λίπη στη διατροφή μας

Μέχρι πρόσφατα οι διατροφικές οδηγίες συνιστούσαν να αποφεύγουμε την κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε λιπαρά και χοληστερόλη, όπως βούτυρο, κρόκους αυγών και γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Τα τρόφιμα αυτά, αντικαθίστανται συχνά με υποκατάστατα χαμηλών λιπαρών...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου: Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Έμφραγμα του μυοκαρδίου: Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι μία σοβαρή απειλή, καθώς όταν συμβεί, το αίμα δεν φτάνει στον μυ της καρδιάς, λόγω της απόφραξης των αρτηριών που τροφοδοτούν το μυοκάρδιο, προκαλώντας έτσι νέκρωση των τοιχωμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή. Η απόφραξη συνήθως...

Εκτινασσόμενος δάκτυλος: 10 αλήθειες για μια από τις συχνότερες νόσους των χεριών

Εκτινασσόμενος δάκτυλος: 10 αλήθειες για μια από τις συχνότερες νόσους των χεριών

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger) αναφέρεται στην ιατρική ορολογία ως στενωτική τενοντοελυτρίτιδα. «Πρόκειται για χρόνια φλεγμονή του καμπτήρα τένοντα του δακτύλου, με ταυτόχρονη πάχυνση του δακτυλικού συνδέσμου στο ύψος της παλάμης. Σε πολλές περιπτώσεις...

Παιδική τερηδόνα: Είναι αναγκαία η πανοραμική ακτινογραφία;

Παιδική τερηδόνα: Είναι αναγκαία η πανοραμική ακτινογραφία;

Στα πιο διαδεδομένα προβλήματα των δοντιών των ανηλίκων συγκαταλέγεται η τερηδόνα, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά. Η πρώιμη παιδική τερηδόνα αφορά σε βρέφη και παιδιά έως 6 ετών και επηρεάζει περισσότερα από 530 εκατομμύρια άτομα σε όλον...

Ο ρόλος της ιατρικής απεικόνισης στην ογκολογία

Ο ρόλος της ιατρικής απεικόνισης στην ογκολογία

Το άρθρο υπογράφει ο Θεοδόσιος Αλεξόπουλος, Ιατρός Ακτινολόγος, Υπεύθυνος Ακτινοδιαγνώστης Αξονικής Στεφανιογραφίας Ομίλου Affidea Ο καρκίνος, στις περισσότερες από 200 μορφές του, είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Εκτός από τη συνεχιζόμενη αναζήτηση...

Ιώσεις: Πρόληψη και θεραπεία

Ιώσεις: Πρόληψη και θεραπεία

Υπάρχουν εκατομμύρια ιοί στο σύμπαν αλλά περίπου χίλιοι θεωρούνται ότι μπορεί να προκαλέσουν κάποια νόσο στους ανθρώπους. Οι ιοί είναι λοιμογόνοι παράγοντες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν μόνο σε ζωντανά κύτταρα, χρησιμοποιώντας τις δομές και τους μηχανισμούς του...

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea επισημαίνει την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (04/02) προσφέρει, για όλο τον Φεβρουάριο, εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή. Συγκεκριμένα, οι...