Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS
My Doctors

Τα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS θεσπίστηκαν από τη HOPEgenesis με στόχο τη βράβευση ατόμων, δομών και οργανισμών που με την πορεία τους προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στο δημογραφικό πρόβλημα, συμβάλλοντος στην ανατροπή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία που απονεμήθηκαν στην εκδήλωση σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσο αποκλειστικά για τη HOPEgenesis κι ότι τη βραδιά έντυσε με τις μοναδικές του συνθέσεις ο νεαρός σολίστ Στέλιος Κερασίδης, ενθουσιάζοντας όλους τους παρόντες.

MyDoctors 306382

ΔΑΡΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο χώρο καθώς η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ήταν η καλύτερη ευκαιρία να συναντηθούν από κοντά, άνθρωποι, εταιρείες και κρατικοί φορείς που ενστερνίζονται την ίδια ανησυχία για το Δημογραφικό Ζήτημα της Ελλάδας.

MyDoctors 306387

ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΠΑΛΛΗ ΦΑΝΗ, ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

O Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς τονίζει σε δήλωσή του για τη διοργάνωση:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να σας καλωσορίζουμε στην πρώτη απονομή των Greek Demographic Awards, μια σημαντική πρωτοβουλία της HOPEgenesis. Απόψε συναντηθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε, να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα άτομα, τους οργανισμούς και τους θεσμούς που έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων στην Ελλάδα. Για εμάς, τους διοργανωτές, φιλοδοξούμε τα Greek Demographic Awards να γίνουν οδηγός για την ανταλλαγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών που θα προάγουν την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος.

Πιστεύουμε πολύ στο όφελος της ανάδειξης όλων όσων έχουν ασχοληθεί ενεργά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και, μέσα από την αφοσίωση και την πίστη σε αυτό που κάνουν, δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίδα μας είναι να εμπνεόμαστε καθημερινά, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διασφαλίζουμε την ευημερία για τις επόμενες γενιές.

Απονέμοντας αυτά τα βραβεία, όχι μόνο αναγνωρίζουμε την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία και την εφευρετικότητα εκείνων που τα παραλαμβάνουν, αλλά επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα την κοινή μας δέσμευση για τον μετασχηματισμό και τη μετάβαση του συνόλου της κοινωνίας μας σε μια νέα εποχή, για μια πιο ζωντανή Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ με παραλήπτη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος στα 52 χρόνια αρχιερωσύνης του έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων του και της οικογένειας, απονεμητής ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με παραλήπτες τον Χρυσό ολυμπιονίκη και πολλαπλά παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και στη Βασιλική Μιλλούση πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική, στο άθλημα της δοκού με περισσότερα από από 15 μετάλλια σε διεθνής διοργανώσεις, Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των φύλων από το 2021 και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδες στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι οποίοι έχουν κατορθώσει να ισορροπούν μεταξύ μιας πετυχημένης καριέρας και της οικογένειας. Το βραβείο παρέδωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

MyDoctors 306366

ΜΙΛΛΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, Βραβείο ΚΑΡΙΕΡΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ με παραλήπτες τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών Μιχαήλ-Άγγελο Κάβουρα και τη δασκάλα του κυρία Μαρία Τσαμπίκα-Πεζουβάνη, οι οποίοι κατοικούν σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, αψηφώντας τις υπάρχουσες δυσκολίες. Απονεμητής του βραβείου ήταν ο βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθήνας κύριος Παύλος Γερουλάνος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΩΝ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγράφων κύριος Αλέξης Καρδαμπίκης για τη συνεισφορά του στους κατοίκους των Αγράφων καθώς και στην οικογένεια γενικότερα μέσω της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ισχυροποίησης της περιοχής. Απονεμητής ήταν ο κύριος Δημήτρης Μαραβέλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στην Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα ήδη από το 1993, στην πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (E.U.W.), της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης της Ευρώπης και Πρόεδρο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών (I.D.U.W.), της μεγαλύτερης παγκόσμιας οργάνωσης με μέλη πολλές γυναικείες οργανώσεις και γυναίκες πολιτικούς από 80 χώρες από όλον τον κόσμο και συγγραφέα του Βιβλίου Η ΑΤΕΚΝΗ ΧΩΡΑ με θέμα τη δημογραφική εξέλιξη δηλώνοντας την ανησυχία της για το θέμα από το 1997, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής τη HOPEgenesis κύριος Στέφανος Χανδακάς.

MyDoctors 306367

ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΠΑΛΛΗ ΦΑΝΗ, Βραβείο ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στον οργανισμό Brain Regain με παραλήπτη τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστου ως μέλος της ομάδας που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων Ελληνίδων και Ελλήνων. Το βραβείο παρέδωσε η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα.

MyDoctors 306378

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μέλος της Πρωτοβουλίας Brain Regain, Βραβείο ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ από την ΔΑΡΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ απονεμήθηκε στον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο και τη σύζυγο του κυρία Ειρήνη Φουστέρη που μαζί έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, υπόδειγμα δυναμικής και αισιοδοξίας, με 11 παιδιά. Το βραβείο παρέδωσε ο νεαρός Στέλιος Κερασίδης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που από το 1931 έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. Παράλληλα, η Συνομοσπονδία προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για τη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, τη διάδοση των αρχών του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, καθώς και για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας, για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος και το παρέλαβαν οι εκπρόσωποι αυτής, κύριος Βασίλειος Θεοτοκάτος, κυρία Δήμητρα-Ινες Αγγελή και η κυρία Ευδοξία Σαρμπίνη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πολεμικού Ναυτικού με παραλήπτες την Αρχιπλοίαρχο (ΥΝ) και Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρία Κωνσταντίνα Γαϊτάνου, τον Πλοίαρχο (ΥΙ) Νικόλαο Πετρογιάννη ΠΝ, Διευθυντή και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και τον Γιώργο Πατρίκιο Αναπληρωτή Διευθυντή Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσπάθεια και συστηματική διάθεση προόδου και εκσυγχρονισμού προκειμένου να βρίσκονται δίπλα σε κάθε ζευγάρι που χρειάζεται τη βοήθειά τους. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος.

MyDoctors 306383

ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Βραβείο ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ΚΟΥΒΕΛΟ ΙΣΙΔΩΡΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ απονεμήθηκε στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί τη μόνη περιφέρεια με πληθυσμιακή αύξηση. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κύριος Γεώργιος Λεονταρίτης από τη Σύμβουλο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Αλεξάνδρα Τραγάκη.

ΒΡΑΒΕΙΟ SOCIAL IMPACT απονεμήθηκε στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για την συμβολή της στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος.

MyDoctors 306370

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ, Υπουργός Τουρισμού, Βραβείο SOCIAL IMPACT

Έγινε και ειδική μνεία στους εθελοντές γιατρούς, στις μαίες και στο νοσηλευτικό προσωπικό και απονεμήθηκε ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ στην εκπρόσωπο αυτών κυρία Πολυξένη Μυλωνάκη.

Στη συνέχεια της απονομής δόθηκαν ευχαριστήρια τιμητικά βραβεία από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της HOPEgenesis στους χορηγούς που έχουν συνεισφέρει καταλυτικά στην υλοποίηση των σκοπών της HOPEgenesis

MyDoctors 306375

Άποψη της εκδήλωσης Greek Demographic Awards 2024

(KAIZEN Gaming International και το πρόγραμμα IROES.GR, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, THE HELLENIC INITIATIVE, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΤΕΡΑ – HHG GROUP, EUROLIFE FFH, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΡΓΩΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ELPEN Α.Ε., ATTICA GROUP, ΛΙΝΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΛA, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ARTE», ΒΙΚΟΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΟΜΙΛΟΣ MITSIS, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, iPHARMA)

Loading

Μπορει να σας ενδιαφερουν

Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Βαθύς είναι ο αντίκτυπος που προκαλούν οι έντονοι φόβοι στην καθημερινότητα, καθώς έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν σε αυτήν και να την ανατρέπουν. Οι φόβοι που γίνονται φοβίες μπορούν να εμποδίζουν την εκτέλεση και των πιο απλών εργασιών και να επηρεάσουν καθοριστικά...

Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή

Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή

Το τρέμουλο των χεριών είναι ένα από τα πιο συχνά και ομολογουμένως πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Άλλοτε αποτελεί απλώς μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ενώ άλλες φορές μπορεί να αποτελεί μια προειδοποιητική ένδειξη υποκείμενων ασθενειών. «Ο ιδιοπαθής τρόμος...

Διαταραχές του ύπνου και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Διαταραχές του ύπνου και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Ποταμίτης, Ιατρός ΩΡΛ, Επιστημονικά Υπεύθυνος Τμήματος Ρογχοπάθειας και Άπνοιας στον ύπνο Ομίλου Affidea. Έρευνες σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν αποδείξει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων πάσχουν από διαταραχές του ύπνου. Μόνο για...

Βλέφαρα: Πόσο κινδυνεύουν από τον ήλιο;

Βλέφαρα: Πόσο κινδυνεύουν από τον ήλιο;

Την επόμενη φορά που θα βάλετε αντηλιακό ή υδατική με SPF στο πρόσωπό σας, θυμηθείτε να αλείψετε προσεκτικά τα βλέφαρά σας. Είναι πολύ ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου, αλλά μένουν συχνά απροστάτευτα εναντίον της. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα...

Χοληστερίνη: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

Χοληστερίνη: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

Η χοληστερόλη είναι μία λιπώδης ουσία που υπάρχει σε όλο το σώμα. Ο οργανισμός την χρειάζεται για τον σχηματισμό των κυττάρων και τη σύνθεση βιταμινών και ορμονών. Σε υψηλά επίπεδα όμως είναι επιζήμια για την υγεία. Προέρχεται από δύο κύριες πηγές. Η μία είναι το...

Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;

Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;

Συχνά γίνεται αναφορά σε φλεγμονώδεις και αντιφλεγμονώδεις δίαιτες, όμως η σύγχυση και η παραπληροφόρηση γύρω από αυτούς τους όρους είναι μεγάλη. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι η φλεγμονή και γιατί θα έπρεπε να ανησυχούμε για αυτή, ενώ υπάρχουν αρκετοί...

Οδηγός Ευεξίας για το Καλοκαίρι από την Affidea

Οδηγός Ευεξίας για το Καλοκαίρι από την Affidea

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης, της διασκέδασης και των εξορμήσεων στη φύση. Ωστόσο δεν πρέπει να παραμελείτε την υγεία σας. Για να απολαύσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές σας διακοπές έχουμε ετοιμάσει στην Affidea έναν ολοκληρωμένο οδηγό ευεξίας με χρήσιμες...

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

«Είναι πλέον αναμφισβήτητο επιστημονικά και τεκμηριωμένο βιβλιογραφικά ότι το γήρας και ιδιαίτερα η καρδιαγγειακή γήρανση προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης γενετικών παραγόντων και καταβολών και τροποποιήσιμων επιγενετικών παραγόντων, όπως ο...

Από ποιες μολύνσεις κινδυνεύουν τα παιδιά στην παραλία;

Από ποιες μολύνσεις κινδυνεύουν τα παιδιά στην παραλία;

Καλοκαίρι, ζέστη και οι παραλίες γεμίζουν με πλήθος ανθρώπων που απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, παιχνίδια και στιγμές χαλάρωσης. Καθώς οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής αυτή την εποχή αλλάζουν, ενίοτε, αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά και τις συνθήκες υγιεινής στις διακοπές...